Testele tehnice au fost efectuate cu succes. Suntem gata sa proiectam filmul!

Premium
26 iulie 2021

A mai ramas o singura zi pana cand vom prezenta un material de lucru al filmului documentar „Apostolii cardului”, ce spune povestea celor 25 de ani de la emiterea primelor carduri in Romania. O poveste de succes despre retail banking si incluziune financiara.

In 30 de minute de film („working progress”) vom condensa primii 20 de ani de istorie. Incepem cu ONT Carpati, care accepta cardul la plata inca din anii ’70 si continuam cu primele discutii purtate de Visa cu bancile din Romania, la inceputul anilor ’90.


Urmeaza infiintarea Romcard, aparitia legislatiei in domeniu, emiterea primului card, instalarea primelor terminale (ATM si POS) si ajungem cu povestea pana in anul 2000, cand incepe competitia acerba intre banci, manifestata prin numarul tot mai mare de salarii acordate pe card ca facilitate de overdraft.

7 August 1995 – Lansare BRCE Visa Business – primul card emis in Romania
De la stanga la dreapta: Ionel Burciu – director BRCE/Bancorex, Ioan Greu – director BRCE/Bancorex si Radu Obreja – director Visa

Tot maine vor fi anuntati castigatorii din industria de plati electronice. In cadrul celei de-a XX-a editii a Galei NOCASH se vor acorda premiile pentru Premiera Anului, Pionierat in industria platilor electronice si serviciilor financiare si Partenerul Anului.

Evenimentul are loc la Sala Studio a TNB, incepand cu orele 18.00. Participarea la eveniment se face exclusiv pe baza de invitatie.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?