Teodor Blidarus, CEO FintechOS: „noi suntem inteligenta artificiala din spate pentru platforma George din Romania”

11 decembrie 2018

Start-up-ul FintechOS, care a fost evaluat luna trecută la 7 mil. euro printr-o finanţare de la fondul local de investiţii GapMinder, este furnizorul soluţiei de inteligenţă artificială implementate de BCR pentru noua platformă digitală George, scrie ZF.

„Noi suntem inteligenţa artificială din spate pentru platforma George din România. Adică ori de câte ori George procesează un card de identitate sau analizează textul de pe un document, sau o fotografie sau un flux video live generat de utilizator, platforma foloseşte componentele din Fintech OS”, a declarat într-un interviu pentru ZF Teodor Blidăruş (foto), CEO al FintechOS.

Componenta de inteligenţă artificială livrată de Fintech OS permite băncii să nu le mai ceară utilizatorilor să se deplaseze într-o sucursală pentru deschiderea unui cont, ci să realizeze acest lucru online în câteva minute, direct de pe telefon sau tabletă – o premieră pentru jucătorii de această mărime de pe piaţa bancară locală.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash