Teamnet propune bancilor externalizarea serviciilor pe zona de plati prin lansarea unei platforme bazate pe tehnologia NFC

3 septembrie 2015

Grupul Teamnet, unul dintre cei mai importanti integratori IT&C din regiune, anunta ca in aceasta luna va finaliza, din punct de vedere tehnic, o platforma tehnologica integrata de tip Trusted Service Manager care va sprijini furnizorii sa ofere consumatorilor servicii bazate pe tehnologia NFC (Near Field Communication), inclusiv pe zona de plati.

„Platforma realizata de Teamnet isi propune sa integreze intr-un punct unic serviciile prestate de entitati precum banci, lanturi de magazine, operatori de telefonie mobila sau operatori de transport si sa medieze accesul si managementul instrumentele de plata puse la dispozitia consumatorilor.”, se arata in comunicatul de presa.

“Initiativa Teamnet vine in contextul tendintelor globale de dezvoltare a tehnologiei NFC din ultimii ani. Aceasta platforma va optimiza modul in care folosim tehnologia NFC, punand la dispozitia mediului de business si a consumatorilor un ecosistem complex pentru transformarea dispozitivelor mobile in instrumente inteligente de interactiune in cadrul serviciilor NFC, cum ar fi, de pilda, cele de plata, transport sau control acces. Solutia va degreva companiile de gestionarea serviciilor tehnice si le va permite acestora sa se concentreze pe activitatile de baza. In acelasi timp, prin adoptarea acestei platforme de catre companii, consumatorii vor beneficia de experienta tehnologiei NFC ca metoda alternativa de plata si comunicare.”, a declarat, în comunicat, Bogdan Padiu (foto), CEO Teamnet Group.

Potrivit comunicatului, aceasta initiativa este rezultatul unui proiect amplu de cercetare si inovatie – “Dezvoltarea unei platforme tehnologice de furnizare a serviciilor efectuate cu tehnologia NFC” – desfasurat in perioada septembrie 2013 – septembrie 2015 si finantat prin Programul Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice.

Pana in 2018, numarul telefoanelor mobile dotate cu tehnologie NFC este estimat sa atinga 1,9 miliarde la nivel mondial, comparativ cu 278 de milioane anul trecut, conform unui studiu realizat de compania de cercetare IDATE in 2014. Totodata, valoarea tranzactiilor efectuate prin tehnologia NFC va creste in urmatorii trei ani pana la 53,8 miliarde de euro. in Romania, un studiu GfK arata ca 10% dintre consumatori efectueaza deja plati cu telefonul mobil, iar 27% sustin ca sunt interesati de aceasta metoda alternativa de plata.

Cu o experienta de 14 ani, Teamnet este unul dintre cei mai importanti integratori IT&C din regiune.
Grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 71 milioane de euro in 2013 si a fost inclusa, pentru al saptelea an consecutiv, in topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. De asemenea, Teamnet este singura companie romaneasca inclusa in categoria „Big 5” a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe in 2013, fiind ocupanta locului al treilea in clasament. Teamnet investeste anual peste 10% din cifra de afaceri in proiecte de cercetare si dezvoltare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash