[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

tbi bank obține primul rating de la Moody’s: Baa3 pentru riscul de contrapartidă și Ba2 pentru depozite. Institutia de tip challenger bank este partener Banking 4.0.

10 octombrie 2023

tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, care operează în România, Bulgaria, Grecia, Germania și Lituania, a primit din partea Moody’s Investors Service (Moody’s) un rating de investiții, respectiv Baa3, pentru riscul de contrapartidă, și un rating Ba2/NP pentru depozitele pe termen lung și scurt. tbi bank este partener Banking 4.0, conferinta internationala ajunsa la a IX-a editie, unde expertii analizeaza impactul tehnologiilor emergente asupra viitorului banking-ului.

Agenția de rating a atribuit evaluări Baa3(cr)/P-3(cr) pentru riscul de contrapartidă (Counterparty Risk – CR) pe termen lung și scurt și un rating ba3 pentru o evaluare de bază a creditelor (Baseline Credit Assessment – BCA).


Potrivit Moody’s – „raportul dintre capitalurile proprii tangibile și activele ponderate în funcție de risc se situa la 27,0% la sfârșitul anului 2022, suficient pentru a absorbi pierderi neașteptate și considerabile. Banca beneficiază, de asemenea, de o capacitate puternică de a genera capital pe plan intern și de retenție a profiturilor, care echilibrează obiectivele ambițioase de creștere și accesul mai limitat la capital în comparație cu băncile listate la bursă”.

De asemenea, agenția afirmă în raportul său că perspectiva stabilă a ratingurilor pentru depozitele pe termen lung reflectă așteptările sale că rezultatele și profilul financiar al băncii vor rămâne în general stabile.

„Suntem mândri să primim un rating de la o agenție de renume mondial precum Moody’s, care reflectă profitabilitatea noastră puternică, baza sigură de depozite și perspectiva unei creșteri stabile. Această evaluare ne consolidează și mai mult poziția de instituție financiară solidă și de încredere și întărește angajamentul nostru de a continua să oferim soluții inovatoare de creditare și de economisire pentru clienții noștri de pe toate piețele”, a spus Lukas Tursa, Executive Director, Funding.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?