[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sute de comercianţi online vor introduce plăţile în rate fără dobândă

30 iunie 2010

30 iunie 2010: După ce eMAG.ro, cel mai mare magazin online din România, a implementat în luna iunie plăţile în rate fără dobândă în parteneriat cu GE Garanti Bank, până la finele acestui an alţi peste 300 de comercianţi pe Internet vor lansa noua metodă de plată, conform estimărilor Netopia Sistem, operatorul mobilPay.ro, procesator autohton de tranzacţii online prin card bancar şi plăţi prin SMS.

Astfel, posesorii cardurilor de credit Bonus Card de la GE Garanti Bank vor putea achiziţiona în 2 până la 12 rate fără dobândă produsele din peste 300 de magazine online partenere mobilPay.ro.

Noua soluţie de plată vine astfel în întâmpinarea comercianţilor online în contextul actualei crize economice. “Posibilitatea ca utilizatorii să efectueze cumpărături în rate va susţine comercianţii în această perioadă economică dificilă şi îi va ajuta să îşi crească vânzările”, a declarat Antonio Eram, Founder&CEO al Netopia Sistem, operatorul mobilPay.ro.

Acesta a mai adăugat că, deşi clienţii vor efectua plata în rate, comercianţii vor primi suma integral în funcţie de perioada de decontare aleasă.

„Alternativa de a plăti în mai multe rate va impulsiona cu precădere vânzările pentru produsele cu preţuri ridicate, clienţii profitând astfel de avantajele noii soluţii”, a mai afirmat Antonio Eram. Potrivit estimărilor oficialului Netopia Sistem, utilizatorii magazinelor online vor achiziţiona în rate mai ales produse electrocasnice şi IT.

eMAG.ro este primul partener mobilPay.ro, soluţia de plăţi în rate fără dobândă fiind oferită prin intermediul cardurilor de credit Bonus Card, emise de GE Garanti Bank.

“Suntem primul magazin online din România care a introdus plata cu cardul în rate. Oferim această facilitate pentru întreaga ofertă, peste 30.000 de produse IT, electronice şi electrocasnice, în prezent fiind posibilă achiziţia în 12 rate fără dobândă şi 3 luni de graţie. Căutăm în permanenţă să implementăm soluţii cu valoare reală pentru clientul final, aşa cum este cea de plată în rate cu cardul direct de la calculatorul propriu”, spune Radu Apostolescu, director marketing eMAG.ro

Totodată, pe lângă posibilitatea de a plăti în mai multe rate fără dobândă, posesorii Bonus Card pot efectua pentru prima dată în România cumpărături online gratuite, folosind bonusul acumulat pe card.

„Implementarea plăţii în rate fără dobândă în magazinele online aduce un plus de valoare programului de loialitate Bonus Card, prin faptul ca bonusul acumulat poate fi acum utilizat şi pentru plăţi online, luând în considerare preferinţa în creştere a multor clienţi pentru acest tip de plăţi”, a concluzionat Ilgaz Kaya, Director Carduri al GE Garanti Bank.

Despre Netopia Sistem – Companie infiintata in 2003, NETOPIA Sistem este lider pe piaţa din România în domeniul comunicării prin sms şi în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 35 de milioane de sms-uri livrate în 2009 şi relaţii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deţine 50% din piaţa locală de servicii de comunicare şi marketing mobil.

Lansat în 2006, serviciul de plăţi prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacţii procesate, ajungând la o cotă de piaţă de 80% în 2009. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins şi în zona plăţilor online prin card bancar, oficialii companiei estimând atingerea unei cote de piaţă de 30% pe acest segment, până la finele lui 2010.

Despre eMAG – Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, eMAG se număra printre creatorii pieţei de comerţ electronic din România, ajungând în prezent cel mai mare retailer naţional specializat de produse IT.

Despre Bonus Card – Bonus Card, cardul de credit emis de GE Garanti Bank, este primul card de credit multi-brand cu cip din România. În reţeaua de peste 3.400 de magazine partenere din România, utilizatorii acestui card pot achiziţiona produse în rate fără dobândă şi pot câştiga bonusuri din valoarea cumpărăturilor achitate cu Bonus Card. Bonusurile colectate în urma tranzacţiilor pot fi folosite ulterior pentru cumpărături gratuite în cadrul acestei reţele.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?