Surse: Naspers ar fi angajat Goldman Sachs pentru a gasi un cumparator pentru grupul eMAG

14 octombrie 2020

Gigantul sud-african Naspers ar fi angajat banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru a fi consultant pentru o posibilă vânzare a grupului eMag, liderul pieţei de comerţ electronic din România şi unul dintre cei mai puternici jucători din regiune, conform unor surse citate de Merger Market, preluate de ZF.

Informaţia este respinsă de eMAG, care susţine că este vorba de „o speculaţie“. „În momentul de faţă nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare“, conform oficialilor eMAG.

Goldman Sachs a refuzat să comenteze, în timp ce Naspers nu a răspuns solicitării de a comenta.

Publicaţia Merger Market oferă totuşi mai multe detalii despre presupusa intenţie de vânzare. Astfel, tranzacţia ar trebui să se desfăşoare anul viitor. Sursele citate de Merger Markets spun că este mai probabilă o vânzare decât o listare la bursă printr-o ofertă publică de acţiuni.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?