[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sumele refuzate de banci la plata au crescut in octombrie fata de septembrie cu 30%

23 noiembrie 2016

Plățile cu instrumente de debit refuzate de bănci au crescut cu 30% în octombrie față de septembrie, la 323,13 milioane de lei, de la 248,49 milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăți din Banca Națională a României.

Comparativ cu anul trecut, plățile cu instrumente de debit refuzate de bănci sunt în scădere cu aproximativ 40%, având în vedere că, în noiembrie 2015, acestea însumau 450,57 milioane de lei.

În schimb, numărul de operațiuni respinse de bănci a scăzut în a zecea lună a anului față de septembrie la 4.802, de la 4.951, și s-a plasat și sub nivelul consemnat în urmă cu un an, când au fost înregistrate 6.837 de incidente de plată.

Cea mai mare parte a tranzacțiilor refuzate de bănci, atât ca valoare, cât și ca număr de incidente, provine din plățile cu bilete la ordin. În octombrie 2016, valoarea sumelor refuzate provenite din plăți cu aceste instrumente a fost de 315,85 milioane de lei, în urcare de la 243 de milioane de lei în luna anterioară. Ca număr, plățile cu bilete la ordin respinse de bănci au scăzut, însă, de la 4.723, în septembrie 2016, la 4.612 o lună mai târziu.

La plățile cu cecuri, sumele refuzate la plată au crescut, de asemenea, în octombrie față de septembrie, de la 5,4 milioane de lei la 7,2 milioane de lei.

Sursa: Agerpres

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?