Sub o treime dintre contribuabili şi-au conectat casele de marcat la sistemul ANAF, iar termenul limită este 30 noiembrie

21 septembrie 2021

Circa 28% dintre cele peste 636.000 de de case de marcat înregistrate au fost conectate la sistemul informativ al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), conform datelor Ministerului de Finanţe.

Până la data de 15 septembrie, circa 92% din contribuabilii mari şi-au conectat casele de marcat la sistemul informatic, deşi termenul limită a acestora a fost 30 iunie, pe când contribuabilii mici şi mijlocii au termen limită sfârşitul lunii noiembrie, potrivit ZF.


Data limită pentru conectarea tuturor caselor de marcat la sistemul ANAF este de 30 noiembrie, iar cei care vor depăşi această dată riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 8.000 şi 10.000 lei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?