[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Studiu Visa – 57% dintre utilizatorii de iPhone sunt pentru introducerea platilor contactless pe mobil

26 ianuarie 2011

26 ianuarie 2011Visa Europe si Wireless Dynamics Inc. au anuntat dezvoltarea unei solutii de plati mobile contactless care va oferi utilizatorilor de iPhone din Europa posibilitatea de a efectua plati contactless Visa. In Romania, numarul clientilor potentiali, utilizatori de iPhone, este in jur de 70.000 – departe de masa critica de clienti, necesara pentru a face diferenta.

Utilizatorii iPhone trebuie doar sa ataseze la propriul iPhone accesoriul iCarte oferit de Wireless Dynamics si disponibil fie la banca lor, fie la operatorul lor de telefonie mobila, apoi sa descarce aplicatia Visa Mobile aferenta pentru iCarte App din App Store. Accesoriul iCarte este prevazut cu o antena si un element de siguranta integrat Secure Element unde cardul mobil Visa este pastrat in siguranta. La randul lui, acest „card” functioneaza cu ajutorul unei aplicatii din App Store care permite efectuarea platilor pe iPhone. Dupa activarea cardului mobil Visa, consumatorii trebuie doar sa lanseze aplicatia si sa atinga cu iPhone-ul orice terminal POS din Europa prevazut cu functionalitatea contactless pentru a-si face cumparaturile, fara a mai fi nevoiti sa introduca si codul PIN.

(Cardul este prevazut cu o masura de securitate constand intr-o limita agregata pentru tranzactiile contactless care se reconfigureaza automat prin introducerea codului PIN. Periodic, posesorii de carduri vor fi invitati sa tasteze codul PIN pentru a avea astfel garantia ca respectivul card se afla in posesia detinatorului real. De asemenea, introducerea codului PIN poate fi solicitata in cazul unor cumparaturi cu o valoare mai mare.)

Accesoriul iCarte este proiectat astfel incat sa le ofere utilizatorilor iPhone posibilitatea de a-si face cumparaturile cu ajutorul tehnologiei mobile contacless de la un numar tot mai mare de comercianti din Europa. Solutia Visa Europe a fost lansata pentru prima data in colaborare cu banca Yapi Kredi si cel mai mare operator de telefonie mobila din Turcia, Turkcell. Clientii Yapi Kredi care au un abonament de telefonie mobila de la Turkcell vor fi primii care isi vor putea face cumparaturile direct de pe propriul iPhone de la 40.000 de terminale POS cu functia contacless din Turcia, folosind accesoriul de plata iCarte. Produsul este disponibil si in Marea Britanie in parteneriat cu FIS, un important furnizor de platforme pentru solutii preplatite, si Coventry Building Society. Pentru a extinde comercializarea accesoriului, Visa Europe va implica bancile membre si operatorii de telefonie mobila parteneri din Italia, Franta, Polonia, Spania, Elvetia, Turcia si Marea Britanie, tari in care infrastructura de plati contacless trece printr-un proces rapid de maturizare.

„Testele realizate pe teritoriul Europei demonstreaza clar ca platile mobile contactless reprezinta o oferta atractiva pentru clienti. Visa a inteles ca cei care vor adopta cel mai rapid tehnologia avansata de plata sunt, cel mai probabil, consumatorii care folosesc telefoane smart precum iPhone. Avand in vedere ca disponibilitatea unei game largi de dispozitive mobile compatibile cu serviciile contactless ramane un obstacol major in calea adoptarii la scara larga, depasim aceasta situatie prin introducerea functionalitatii respective pentru telefoanele iPhone” a declarat Sandra Alzetta, SVP, Director Inovatii in cadrul Visa Europe.

„Colaborarea cu Visa Europe in vederea comercializarii accesoriilor noastre iCarte reprezinta un salt inainte pentru cresterea numarului si tipului de solutii pentru plati mobile. Am depus eforturi deosebite pentru a dezvolta un produs atractiv, cu o multitudine de functionalitati pentru partenerii nostri si utilizatorii de iPhone din Europa” a precizat Ambrose Tam, Presedinte si Director Executiv al Wireless Dynamics.

Un studiu privind consumatorii europeni realizat de Visa Europe in Italia, Polonia, Turcia si Marea Britanie (in perioada septembrie-octombrie 2010, la care au participat 4.200 de persoane), a confirmat cererea puternica de servicii de plati mobile contactless din partea consumatorilor, 41% dintre cei intervievati declarand ca ar fi „in mod cert” sau „probabil” dispusi sa foloseasca platile mobile Visa. In cazul utilizatorilor de iPhone procentul a crescut puternic la 57%, fapt care dovedeste ca dispozitivul reprezinta metoda ideala prin care grupul tinta de utilizatori si consumatori de servicii mobile cu atitudini pozitive poate trece la tehnologii noi de plata. Studiul a indicat si faptul ca 87% din utilizatorii iPhone participanti ar fi dispusi sa adopte un accesoriu care sa permita folosirea propriului telefon pentru efectuarea platilor mobile contacless.

Accesoriul iCarte de la Wireless Dynamics este compatibil cu iPhone 4, iPhone 3GS si iPhone3G pe iOS 3.1 sau variante mai avansate. Elementul de siguranta Secure Element al iCarte poate fi asociat mai multor conturi Visa.

Wireless Dynamics Inc. este un important furnizor de produse NFC si RFID. Solutiile SDiD™ si iCarte™ oferite de companie permit activarea functiilor de citire/scriere NFC, RFID si plati contactless pe dispozitive mobile cum ar fi Smartphones, PDA-uri si iPhone. Avand sediul in Calgary, Alberta, Canada, Wireless Dynamics ofera si servicii de proiectare pentru produse si aplicatii wireless.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?