[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Studiu MasterCard: Bucurestiul va fi vizitat in acest an de peste 900.000 de turisti straini care vor cheltui aproximativ 400 mil. USD

11 iulie 2014

Bucurestiul ocupa pozitia 90 in clasamentul celor mai vizitate 132 orase ale lumii, cu un numar de vizitatori straini estimat la 928.028 in 2014 si cheltuieli totale ale acestora in valoare de 391 de milioane de dolari, potrivit MasterCard Global Destination Cities Index.

Londra se afla pe locul intai in preferintele turistilor straini, pentru a treia oara in patru ani. Conform studiului, se estimeaza ca Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori straini in 2014 – cu 300.000 mai multi decat destinatia aflata pe primul loc in 2013, Bangkok, care vor cheltui 19,3 mld. USD. Anul acesta, 67% dintre vizitatorii straini ai Londrei provin din celelalte orase europene, ceea ce in opinia autorilor studiului reprezinta “un indicator clar de reviriment al economiei Europei”.

De altfel, cu exceptia Milano(-0,4%), toate orasele europene  intrate in Top 20 ca destinatie turistica vor inregistra in acest an cresteri cuprinse intre 1,8% si 17,5% (Londra +8%, Paris +1,8%, Barcelona +2,7%, Amsterdam +7,2%, Roma +2,5% si Viena 6,8% si Istanbul 17,5%).

Pentru celelalte orase din Top cinci se preconizeaza urmatoarele cifre:

• Bangkok – 18,37 milioane
• Paris – 15,57 milioane de vizitatori
• Singapore – 12,47 milioane de vizitatori
• Dubai – 11,95 milioane de vizitatori

Dubai este unul dintre orasele cu cea mai rapida rata de crestere din Top 10 global, pe cale sa depaseasca Parisul sau Singapore in urmatorii cinci ani. De asemenea, Lima si-a consolidat titlul de orasul cu cea mai rapida crestere din America Latina, obtinut in 2013, ocupand si de aceasta data cel mai inalt loc dintre orasele din regiune. La nivelul Americii de Nord, Chicago a obtinut titlul de orasul cu cea mai rapida crestere in acest an. De mentionat si importanta regiunii Asia Pacific, care gazduieste jumatate dintre destinatiile din Top 10, potrivit studiului citat.

“Clasamentul indica o cerere puternica si un interes continuu pentru calatoriile aeriene, atat in interes de business, cat si personal,” declara Ann Cairns, Presedinte International Markets MasterCard. “Recunoasterea de care se bucura destinatiile din acest an confirma importanta pe care o au orasele ca centre de business, culturale si economice.”

Topul celor mai vizitate 20 de orase ale lumii in 2014

cele mai vizitate orase ale lumii
Sursa: MasterCard Index – International Overnight Visitors

Sumele care se asteapta a fi cheltuite in aceste 20 de orase, in 2014, se ridica la peste 200 mld. USD. Se observa ca desi in top 20 destinatii de calatorie se afla doar un singur oras american (New York), in top 20 al oraselor unde se cheltuiesc cele mai mare sume de bani de catre turisti se afla alte trei orase americane: Los Angeles, Miami si San Francisco.

Top 20 al oraselor in care turistii straini vor cheltui cei mai multi bani in 2014

sume cheltuite in cele mai vizitate 20 de orase ale lumii

Sursa: MasterCard Index – International overnight visitor spend

Aflat la cea de-a patra editie, raportul ofera un clasament al celor mai vizitate 132 de orase, din intreaga lume.

Pentru mai multe detalii descarcati raportul MasterCard Global Destination Consumer Index 2014

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?