[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Studiu: majoritatea europenilor nu vede avantajele reducerii comisioanelor percepute comerciantilor la tranzactiile de plata cu cardul

14 februarie 2014

Conform unui studiu recent desfasurat in 13 tari europene, 2 din 3 consumatori considera ca propunerile de a reduce comisioanele interbancare vor face ca utilizarea cardurilor sa devina mai dificila, iar 8 din 10 persoane nu se asteapta ca retailerii sa transfere asupra lor economiile de costuri, prin reducerea preturilor.

Mai exact, 65% dintre cei intervievati se tem ca o limitare inflexibila a comisioanelor de interchange va face mai dificila utilizarea cardurilor pentru ei. Un procent si mai mare (82%) considera ca retailerii nu vor transfera economiile rezultate din diminuarea contributiei lor la costurile sistemului electronic de plati.

„Orice noua legislatie asupra platilor electronice ar trebui sa fie in interesul utilizatorilor de carduri. Am comandat acest studiu din cauza ingrijorarii crescute ca scaderea fortata a comisioanelor va duce la o crestere a costurilor de utilizare a cardurilor pentru consumatori si va impiedica jucatorii pietei sa functioneze pe baza acelorasi reguli. Conform rezultatelor studiului, consumatorii din Europa impartasesc aceste ingrijorari si cred ca masurile propuse nu sunt in interesul lor”, declara Javier Perez, presedinte MasterCard Europa.

Studiul a fost realizat de IPSOS pentru MasterCard si a avut ca scop aflarea opiniei consumatorilor cu privire la propunerea Comisiei Europene de a reduce comisioanele de interchange (contributia retailerilor la sistemul de plati electronic) si a introduce unele masuri care vor afecta folosirea cardurilor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?