[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Studiu Kaspersky Lab: compromiterea cardului este plasată in Top 3 amenintari de cei care calatoresc in strainatate

18 august 2016

Conform unui nou studiu Kaspersky Lab, 45% dintre persoanele care călătoresc in strainatate sunt de părere că pierderea banilor este una dintre principalele trei amenințări cu care se pot confrunta, iar compromiterea cardului este plasată în Top 3 amenințări, de către 35% dintre utilizatori. Aceste temeri sunt întemeiate – cercetarea a arătat, de asemenea, că pericolul de a pierde bani în timpul unei călătorii este real: 22% dintre respondenți au experimentat o astfel de pierdere, iar pentru 8%, călătoria într-o țară străină a însemnat compromiterea datelor de card.

În schimb, este mai mic numărul respondenților care au menționat infectarea dispozitivului (11%) sau frauda online (20%) printre primele trei motive de îngrijorare atunci când călătoresc. Cu toate acestea, 18% dintre ei au fost victimele infracționalității cibernetice atunci când se aflau în afara țării.

Nu este de mirare că turiștii devin victimele infracționalității cibernetice. 82% se conectează la Wi-Fi oriunde, atunci când sunt în străinătate și, folosind această conexiune potențial riscantă, 61% dintre utilizatorii fac tranzacții bancare online, iar 55% fac cumpărături online. Fără o protecție corespunzătoare, acest comportament expune utilizatorii și banii lor unui risc inutil, dar numai 34% dintre ei folosesc o rețea securizată (VPN) atunci când se conectează la o rețea publică Wi-Fi, în timp ce 18% spun că nu fac nimic pentru a se proteja.

“În lumea din ziua de azi, permanent conectată, putem călători ușor, în interes de serviciu sau personal, și rămânem conectați. Această capacitate ne aduce oportunități incredibile, dar ne expune și la pericole, dacă nu avem grijă. Este foarte simplu să ne conectăm la o rețea Wi-Fi potențial nesigură, decât să ne păstrăm obiceiurile normale privind serviciile de online banking sau cumpărăturile online, fără să ne gândim la consecințe. În timpul vacanțelor de vară, le recomandăm turiștilor să fie mai precauți, să se gândească de două ori la activitățile online pe care le au în străinătate și să ia măsuri pentru a-și proteja banii”, spune David Emm, Principal Security Researcher la Kaspersky Lab.

Pentru a nu pierde bani, utilizatorii ar trebui să se comporte prudent atunci când se află în afara țării. Ar trebui să fie întotdeauna atenți unde le sunt cardurile, să se conecteze la Internet cu ajutorul VPN-ului și să folosească o soluție eficientă, cum este Safe Money de la Kaspersky Lab. Disponibilă în Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security, opțiunea Safe Money le permite utilizatorilor să introducă informații financiare și să facă tranzacții pe orice site bancar sau de e-commerce, într-o manieră sigură.

Sursa: agora.ro

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?