STS va oferi gratuit serviciul de semnatura electronica dedicat autoritatilor publice

29 aprilie 2020

După ce Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a fost desemnat de Guvern, prin ordonanță de urgență, să furnizeze sistemele de semnătură electronică ce vor fi folosite de instituțiile și autoritățile publice centrale, Senatul a decis că STS sa ofere acest serviciu gratuit, potrivit profit.ro.

Ordonanta a fost amendată astfel încât să reiasă clar din textul acesteia că STS nu va percepe vreun tarif instituțiilor publice pentru serviciile de semnătură electronică. Astfel, ordonanța amendată prevede că serviciile menționate ”sunt furnizate, cu titlu gratuit, instituțiilor și autorităților publice din România, astfel cum acestea sunt definite în Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?