Stripe, platforma software globala care proceseaza plati mobile de miliarde de dolari pe an pentru milioane de companii, se lanseaza in Romania

27 mai 2020

Stripe se lansează astăzi în alte patru țări europene: Republica Cehă, Bulgaria, Malta și Cipru. „Începând de astăzi, întreprinderile din aceste cinci țări pot începe să accepte plăți în peste 130 de valute în doar 10 minute.”, potrivit comunicatului.

„Pentru prima dată, platforma de software oferă acces la rețeaua globală de plăți și trezorerie a Stripe. Pe lângă acceptarea plăților, companiile pot utiliza Stripe pentru a gestiona contabilitatea, facturarea, plata către terți și optimizarea plăților mobile – toate dintr-un tablou de bord centralizat. Utilizatorii au acces și la portofele mobile, cum ar fi Apple Pay și Google Pay.”, precizeaza compania.

Stripe este una dintre platforme software de top pentru derularea unei afaceri online, gestionând miliarde de dolari în fiecare an pentru milioane de companii din 39 de tari, dintre care 29 in Europa. Mai mult, „Stripe construiește cele mai puternice și flexibile instrumente pentru e-commerce: de la servicii de abonament la magazine online sau  platforme de crowdfunding.”, potrivit companiei.

Stripe a fost disponibil pentru testări beta în România, iar feedback-ul partenerilor a fost foarte încurajator:

„Fiind un antreprenor pe cont propriu, Stripe mă ajută să câștig mult mai ușor clienți din întreaga lume și să lucrez împreună cu ei. Îmi ușurează vânzarea produselor educaționale online, le oferă clienților mei modalități mai bune de a-și plăti facturile, îmi oferă rapoarte și declarații mai detaliate pentru contabilul meu și este o experiență mai rapidă și mai curată în general. Sunt încântat că Stripe a venit în România „, spune Alexandru Vita, fondator, Foreground Web, România.

„Stripe a fost revoluționar pentru afacerea noastră. Ne-a oferit atât de multă flexibilitate a plăților, încât acum suntem mult mai capabili să ne concentrăm asupra clienților și a creșterii”, spune Ramon Nastase, CEO și co-fondator, TeachBit, România.

„România are mult talent antreprenorial și tehnologic, iar noi suntem de părere că mai multe companii online românești ar trebui să se extindă la nivel global”, spune Marcin Misztal, Director General Stripe pentru Europa Centrală si de Est. „Stripe își propune să susțină mai multe companii pentru a-și expune creativitatea și ambiția în restul lumii.”

Stripe este o platformă software globală pentru pornirea și rularea unei afaceri online. „De la lansarea sa în 2011, Stripe a alimentat revoluția comerțului mobil. Prin aducerea mai multor companii online, misiunea Stripe este de a crește PIB-ul internetului.”, spune compania.

Evaluată ultima dată la 36 de miliarde de dolari, Stripe a încasat până în prezent aproximativ 1,6 miliarde de dolari. Printre investitorii Stripe se numără Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, General Catalyst, Capital G, Elon Musk și Peter Thiel, precum și unii dintre cei mai mari jucători din ecosistemul financiar, inclusiv Visa și American Express.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?