[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Statul roman a redus la jumatate investitiile in IT fata de maximul atins in 2015 – mai grav este ca sumele se aloca haotic, fara o strategie

1 februarie 2018

Digitalizarea administraţiei publice din România se află într-o perioadă de regres „major“ faţă de procesele similare din Europa şi din lume, anul trecut investiţiile în serviciile informatice şi de software ajungând la circa 200-250 de milioane de euro, la jumătate faţă de maximul atins în 2015, a declarat Eugen Schwab-Chesaru, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă şi cercetare Pierre Audoin Consultants (PAC), în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Anul trecut administraţia publică a cheltuit pentru servicii informatice şi software circa 200-250 de milioane de euro, comparativ cu 500-540 mil. euro în 2015. Este foarte puţin raportat chiar la ţări mult mai mici decât România, precum Slovacia sau Ungaria. Mai grav este că multe dintre investiţii se fac de cele mai multe ori haotic, fără un fir logic, fără o strategie pragmatică şi care să urmărească nişte obiective clare.“

Schwab-Chesaru este de părere că transformarea digitală a administraţiei ar trebui să vizeze zonele de optimizare şi eficientizare a proceselor interne – care să vină împreună cu restructurarea acestora, dar şi zona relaţiilor cu contribuabilii şi zona de securitate a datelor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?