Startup-ul romanesc FintechOS, desemnat „Hottest fintech” in Europa

29 iunie 2020

Firma românească FintechOS a fost desemnată cel mai bun startup european de tehnologii financiare (fintech), la competiția The Europas Awards, organizată la Londra, potrivit startupcafe.ro.

Românii de la FintechOS au câștigat secțiunea „Hottest FinTech”, învingând în finală cinci startup-uri europene:

Funding Options – Marea Britanie (firmă care ajută alte companii să identifice opțiuni de finanțare)

Holvi – Finlanda (soluție de banking online pentru firme mici și freelanceri),

TaxScouts– Marea Britanie (aplicație de gestionare a plății taxelor),

WeVAT – Marea Britanie (serviciu online de gestionare a returnărilor de TVA),

YouLife – Marea Britanie (serviciu digital de asigurări de viață care se concentrează pe beneficii acordate clientului în timpul vieții, pentru bunăstarea acestuia).

Competiția, care a avut anul acesta o finală virtuală, este organizată anual, începând cu 2009, la Londra, la inițiativa jurnalistului Mike Butcher, editor al publicației internaționale TechCrunch. În prezent, premiile Europas se află sub managementul The Pathfounder, o organizație fondată de jurnaliștii de tehnologie Dianne See Morrison și Mike Butcher.

Mai multe detalii aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?