[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Start-up-ul local ZoidPay a strans pana acum aproape 1 mil. USD printr-un ICO, pentru realizarea unui ecosistem de plati cu criptomonede. Necesarul de finantare este de 18 ori mai mare.

30 septembrie 2019

Start-up-ul local ZoidPay, care a si lansat un card pentru criptomonede in incercarea de a dez­volta un sistem de plăţi pe tehnologia blockchain, vrea să obţină fonduri totale de 17.850.000 de dolari pentru finanţarea eco­sistemului său bazat pe criptomonede, din care până acum a reuşit să strângă aproape un milion de dolari, scrie ZF.

„În ritmul în care au scalat cei de la Revolut şi cei de la N26, cred că în 3-5 ani vom ajunge la evaluarea de un miliard de dolari”, a declarat Eduard Oneci, cofon­da­torul ZoidPay, în cadrul emisiunii ZF Live. El a fondat start-up-ul anul trecut, împreună cu Vasile Burcin şi Loucas Markides.


ZoidPay a început să strângă fonduri din decembrie anul trecut prin intermediul ICO (Initial Coin Offering) – metoda folosită pe piaţa de criptomonede, similară celei a unei listări la bursă (IPO – Initial Public Offering) în cazul companiilor tradiţionale. Start-up-ul a creat propria criptomonedă, numită ZPay, care în prezent valorează şase cenţi, pentru că a fost listată momentan pe un exchange.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?