[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Start campanie “early bird” la conferinta internationala fintech – Banking 4.0. De ce sa participi?

9 octombrie 2018

Aproape 30 de experti din 7 tari vor analiza solutii de autentificare, biometrie, blockchain, inteligenta artificiala, plati instantanee, securitate cibernetica, machine learning si economie conversationala.
Banking-ul se schimba sub influenta tehnologiilor emergente. Vino sa vezi tendintele!

De astazi se pun in vanzare biletele la conferinta internationala fintech – Banking 4.0, cu un discount de 20% pana la finele lunii.

Evenimentul este dedicat tehnologiilor emergente care vor schimba fata industriei serviciilor financiare: biometrie, blockchain si inteligenta artificiala. Sesiuni speciale vor fi alocate platilor instantanee si securitatii cibernetice, fara de care nu putem vorbi de o strategie coerenta de transformare digitala.

Organizatorii vor aduce la startul conferintei o linie de aproape 30 de experti, din tot atatea companii reprezentative pe segmentul lor de piata ce vin din sapte tari europene (Belgia, Franta, Italia, Polonia, Marea Britanie, Romania si Suedia). Pe scena Banking 4.0 vor fi si reprezentanti ai unor companii inregistrate in Singapore si New York.

Aplicabilitate Blockchain pe zona de plati si KYC

In premiera pentru Romania, vor fi prezenti specialisti care vor vorbi despre aplicabilitatea tehnologiei blockchain, atat pe zona de inrolare clientela – Know Your Customer – cat si pe zona de plati transfrontaliere. Este foarte asteptata interventia companiei Ripple,  unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de plati pe baza tehnologiei blockchain, cu un portofoliu de clienti de peste 100 de banci si institutii de plata la nivel mondial.

Luxemburg, fiind deja populat de câteva zeci de firme care au experimentat tehnologia blockchain (vezi www.fintechmap.lu), a devenit recent un precursor al Europei și unul dintre principalii jucători la nivel mondial în ceea ce privește crearea unui cadru de guvernanță pentru rețelele ce folosesc aceasta tehnologie. De aceea, organizatorii Banking 4.0 au invitat Centrul de Inovare Fintech din Luxemburg (Luxembourg House of Financial Technology) si Asociatia Bancherilor din Luxemburg (The Luxembourg Bankers’ Association – ABBL).

Utilizarea DLT (Distributed Ledger technology) pentru procesele de recunoastere a clientelei (KYC – Know Your Customer) reprezintă o oportunitate pentru bănci in vederea obtinerii unui proces mai rapid de înrolare. Proiectul ABBL pe aceasta tema a incheiat cu succes faza de prototip iar rezultatele inregistrate vor fi prezentate in cadrul conferintei Banking 4.0.

Biometrie si securitate cibernetica
Inrolarea si autentificarea in sistem va fi abordata si de catre IDEMIA, lider global in „Augmented Identity”, insa din perspectiva biometrica. Compania va prezenta ultimele noutati privind tehnologia de recunoastere faciala („Idemia 3D Face”) precum si o noua tehnologie biometrică pentru combaterea falsificării identității (BioDigital).

Problematica securitatii cibernetice va fi abordata de catre Midasoft prin partenerii acesteia, companiile Wallix si Vectra, aceasta din urma castigand luna trecuta „Overall Threat Detection Solution of the Year’” la CyberSecurity Breakthrough Awards, eveniment de prestigiu in industria de profil la care organizatorii au avut 3.000 de nominalizari din 14 tari.

„Instant payments” aproape si de Romania
Subiectul platilor instantanee („instant payments”), va fi analizat de catre compania italiana SIA, lider european pe infrastructura de plati, cu o experienta de peste 40 de ani; 15 bănci centrale din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Oceania, se bazează pe tehnologiile SIA pentru a-și dezvolta infrastructurile financiare. SIA este primul furnizor de servicii de rețea care a obținut certificarea de la Eurosystem (BCE și băncile centrale din zona euro) pentru a oferi acces la TIPS – TARGET Instant Payment Settlement – noul serviciu paneuropean pentru decontarea plăților instant, a cărui lansare este planificată pentru noiembrie 2018.

Pe acelasi subiect, va veni cu noutati si Transfond, administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare – infrastructură informatică specializată, denumită SENT. Din perpectiva introducerii platilor instantanee in Romania, Transfond anunta ca doua banci mari au incheiat cu succes testele si urmeaza ca serviciul sa fie introdus comercial pana la sfarsitul acestui an. Aceasta inseamna ca un client va putea sa transfere  in timp real, disponibilitatea serviciului fiind 24/7, pana la 50.000 lei per tranzactie. Procesarea platilor interbancare se va finaliza in maxim 10 secunde, din cont in cont („account to account”), cu conditia ca atat banca initiatoare cat si banca de destinatie a fondurilor sa fi aderat la sistem.

Multe alte premiere…
In cadrul evenimentului va fi organizat un panel special in care top managementul BCR, BT si ING, care reprezinta nu doar cele mai mari banci din Romania dar probabil si cele mai inovative, va discuta despre cum vad viitorul serviciilor financiare in contextul revolutiei fintech si al valului de „neo-banks” care „musca” din cota de piata a bancilor.

Parteneriatul dintre NO CASH si IRSOP continua si la aceasta editie. Dupa ce la prima colaborare din 2017 a fost realizata o cercetare de piata ce a sondat perceptia romanilor despre „open banking”, disponibilitatea acestora de a face banking si cu o alta institutie decat banca, acum se vine cu o noua premiera: „App Banking Report”.

Dupa 10 ani de contactless, timp in care unele hipermarcheturi au ajuns la o pondere de pana la 80% a tranzactiilor contactless in total tranzactii de plata cu cardul, pare sa existe masa critica pentru trecerea la o noua etapa: platile cu wallet-ul. Vom afla cine, cum si in ce conditii.

Evenimentul va gazdui o serie de alte premiere: de la lansari de produse si servicii si pana la prezenta unei delegatii din partea sistemului bancar din Republica Moldova. In Anul Centenarului, au fost invitate la Bucuresti cele mai importante banci de peste Prut.

La eveniment sunt asteptati in jur de 200 de specialisti – atat din zona de banking cat si non-banking, IFN-uri, asigurari, leasing, telecom, companii de IT si fintech-uri, dar si mari comercianti –  care vor avea acces la prezentari, discutii interactive in panel-urile dedicate, workshop-uri precum si la demonstratii „live” in zona expozitionala.

Doar pana la finele lunii octombrie, pretul unui bilet este de 135 euro. Dupa aceasta data, pana pe 21 noiembrie inclusiv, pretul unui bilet este de 169 euro. Asigura-te ca nu vei rata acest eveniment unic si rezerva-ti locul acum!

 

PARTENERII CONFERINTEI INTERNATIONALE FINTECH – BANKING 4.0

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?