StakeBorg Academy lanseaza primul asistent educațional bazat pe Inteligență Artificială din România, construit cu ajutorul tehnologiei Chat GPT

24 martie 2023

Digitalizarea va crea 97 de milioane de locuri de muncă până în 2025, potrivit World Economic Forum. Pentru a ne asigura că noile generații vor fi competitive pe piața muncii, este nevoie de un plan ambițios de reformare și inovare a învățământului.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul învățare online, potrivit unui studiu Eurostat din 2022, doar 8% dintre români declarând că, în ultimele trei luni, au folosit internetul în scop educațional.

Pentru a impulsiona adopția noilor tehnologii în educație, StakeBorg Academy a lansat primul asistent de învățare bazat pe Inteligență Artificială din România, testat live de bucureșteni în cadrul ultimei ediții The StakeBorg Talks, conferință care i-a avut ca invitați pe Ionuț Simion, președinte AmCham și Partener PwC, Andrei Burz Pînzaru, Partener Deloitte și Damian Horner, co-fondator Real Vision.

Educația trebuie să țină pasul cu avansul tehnologic iar asta înseamnă ca atât elevii cât și profesorii să fie pregătiți să navigheze în noua realitate tehnologică. StakeBorg Academy, un lider în domeniul educației inovatoare, lansează primul asistent educațional bazat pe Inteligență Artificială din România, construit cu ajutorul tehnologiei Chat GPT și mai apoi antrenat să-și dezvolte expertiza în zona educațională”, afirmă Vlad Mercori (foto), CEO StakeBorg.

Astfel, pe lângă cursuri interactive despre originea și evoluția banilor, crize financiare și revoluții digitale, explicate cu ajutorul unor profesioniști precum Alin Andrieș, profesor de finanțe bănci și, totodată, cel mai tânăr coordonator de doctorat din România, Felix Crișan, co-fondator Netopia sau Avi Cicirean, fondator Brand Minds, utilizatorii StakeBorg Academy vor beneficia de o nouă experiență de învățare, cu ajutorul asistentului educațional bazat pe tehnologia Chat GPT – StakeBorg Academy Buddy.

Ca exercițiu de imaginație cu privire la potențialul AI, putem spune că StakeBorg Academy Buddy este rezultatul colaborării între două sisteme distincte de Inteligență Artificială. Am folosit tehnologia Chat GPT pentru a descrie caracteristicile asistentului educațional StakeBorg Academy Buddy, iar mai apoi acestor caracteristici li s-a dat o formă vizuală cu ajutorul Midjourney. Colaborarea dintre sistemele de Inteligență Artificială va da un nou sens conceptelor de productivitate și dezvoltare economică.” – a adaugat Vlad Mercori.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?