[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sporesc facilitatile pentru posesorii de card la plata serviciilor medicale in clinicile private

7 martie 2011

7 martie, 2011 – Tendinta romanilor de a-si cauta sanatatea in sistemul privat este insotita de o noua strategie de piata, din partea emitentilor de carduri de credit, pentru cresterea gradului de utilizare a cardurilor si de fidelizare a clientelei. Incepand cu vara lui 2010, cel putin 4 emitenti au semnat parteneriate cu o serie de clinici private in urma carora posesorul de card beneficiaza de reduceri la plata serviciilor medicale cuprinse intre 8 si 25%.

Cel mai recent parteneriat este cel dintre clinicile Medsana si banca RBS Romania. Astfel, incepand cu luna februarie 2011, Medsana, primul centru medical privat multidisciplinar cu laborator propriu acreditat, prezent in Romania din 1996, demareaza un parteneriat strategic de colaborare cu banca RBS Romania. Prin intermediul acestui parteneriat, detinatorii de carduri de credit RBS beneficiaza de o reducere de 10% la toate serviciile medicale ale clinicii. Reducerea se acorda in toate cele 3 locatii Medsana: Medsana Cotroceni, Medsana Primaverii si Medsana Ploiesti.

Bancile au sesizat faptul ca, in ultime vreme, tot mai multi romani aleg sa isi rezolve problemele de sanatate in sistemul privat. In cazul retelei Medsana, serviciile medicale au fost accesate de peste 200.000 de pacienti in 2010.

Tot in cursul acestui an, in luna ianuarie, Unicredit a anuntat un parteneriat similar cu Centrul Medical Unirea, reducerea fiind de 8% la toate serviciile de policlinica oferite de CMU, platite prin cardurile de credit emise de banca.

In cursul anului 2010, acest tip de parteneriat era oferit in premiera de catre Banca Romaneasca si clinicile Medlife, intr-un regim de exclusivitate. Parteneriatul era lansat in iulie si vizeaza doua componente: o reducere de 10% la toate serviciile medicale (consultatii, investigatii de specialitate si analize medicale diverse) platite cu orice tip de card din portofoliul Bancii Romanesti. A doua componenta se adreseaza sgmentului Premium (posesori BROM Visa Gold) si consta in oferirea unui pachet special de servicii care include, printre altele, acces direct nelimitat la consultatiile de specialitate in cadrul clinicilor MedLife si un numar nelimitat de teste de laborator. In plus, prin intermediul Pachetului Select, clientii beneficiaza de o reducere de pana la 20%  pentru o gama variata de alte servicii medicale.

In toamna anului trecut, pentru cresterea atractivitatii cardului de credit EVA.ro, Libra Bank a incheiat o serie de parteneriate printre care si cu cateva institutii medicale precum Medicover, Clinicile Anima  (linia de servicii medicale a celui mai mare grup farmaceutic din Romania A&D Pharma) si DentalMed. Pentru consultatiile platite cu cardul EVA.ro, pacientul beneficiaza de o reducere care poate ajunge pana la 25%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?