[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sorin Mirea, noul Director Comercial Regional Finshape România şi Moldova: Băncile riscă să rămână „captive” în sisteme învechite. Viteza transformării digitale este o provocare majoră. 

15 mai 2024

Inteligenţa artificială generativă beneficiază de toate atuurile pentru a deveni o tendinţă dominantă în domeniul tehnologiei bancare în următorii ani, considera Sorin Mirea, noul director comercial regional Finshape, pentru Romania si Moldova. „Asistenţii virtuali, susţinuţi de modele lingvistice de mari dimensiuni (LLM) precum OpenAI, vor deveni un lucru obişnuit în majoritatea băncilor.” este convingerea acestuia.  

Finshape este partener al conferintei internationale Banking 4.0, a carei tema din acest an se concentrează asupra conversației bancare în era digitalizării, sub sloganul „De la centrat pe tehnologie la centrat pe om: schimbarea viziunii de la servicii la conversații.”


Iata ce spune Sorin Mirea despre importanta banking-ului conversational in procesul de digitalizare:

Aşteptările clienţilor s-au rafinat de la simple instrumente digitale la procese fără cusur pentru fiecare interacţiune. Se depun eforturi importante pentru a asculta ce au de spus clienţii şi de a adapta serviciile în consecinţă.”

Cu o prezenta in piata de 30 de ani, Finshape este o platformă bancară digitală cu capacităţi avansate de personalizare pentru a accelera transformarea bancară pentru băncile din Europa şi Orientul Mijlociu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?