Sondaj IRSOP: jumatate din populatia urbana nu are credit dar nici nu vrea sa ia

12 septembrie 2018

Jumătate din populaţia din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 20 şi 65 de ani, adică circa 3,2 milioane de persoane, nu are un credit în derulare şi nici nu vrea să se împrumute la bancă, arată un sondaj realizat de IRSOP Market Research & Consulting pentru Asociaţia Băncilor din Domeniul Locativ (ABDLR).

Conform sondajului, doar 10% dintre lo­cuitorii din mediul urban, respectiv 650.000 de persoane, intenţionează să acceseze un împrumut bancar. Dintre acestia, 44% are ca scop achiziţia unei locuinţe, 23% efectuarea de reparaţii în locuinţă, 11% cumpărarea unui autoturism, 8% vor bunuri suplimentare pentru casă, 4% pentru afaceri, 4% pentru educaţie şi 6% pentru cheltuieli curente.

Cu ocazia prezentării sondajului, Petre Datculescu a spus ca sunt mai multe motive care explica aceasta realitate deloc incurajatoare pentru banci.

„Primul motiv, poate nu în ordinea aceasta, îl constituie cei care nu au resursele necesare pentru a face faţă sau consideră că nu au posibilitatea sau consideră că nu sunt eligibili pentru un credit. A doua categorie o reprezintă cei care pur şi simplu se tem de credit, întrucât consideră că s-ar putea să nu poată să-l ramburseze. A treia categorie o reprezintă cei care nu au nevoie efectivă de credit pentru că ori îşi rezolvă problemele pe care le au cu veniturile proprii sau cu economiile pe care le au, fie nu au probleme care să necesite rezolvarea lor şi atunci aceste lucruri fie se pot cumula, fie sunt segmente independente.”, a precizat Datculescu, citat de economica.net.

Sondajul a avut loc în perioada 20 iulie – 1 august 2018 în rândul a 600 de persoane din mediul urban cu venit stabil şi vârsta cuprinsă între 21 şi 65 de ani.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
26 votes · 26 answers
Voteaza
NoCash