[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Solutie de securitate cibernetica: un buton pentru protejarea datelor personale

18 aprilie 2017

Soluţia Cyber Alter Ego, dezvoltată de start-up-ul cu acelaşi nume cu scopul de a proteja datele personale ale utilizatorilor de internet împortiva atacurilor cibernetice, are deja 700 de utilizatori, în condiţiile în care aceasta este disponibilă de doar câteva luni.

„Am făcut un buton, în general produsele de securitate sunt extraordinar de complicate, este foarte simplu de explicat aşa. Ne adresăm oamenilor care vor să aibă un nivel decent de securitate pe internet. De fiecare dată când apeşi butonul, îţi ge­ne­rează aliasuri pentru toate datele de care ai nevoie să te înregistrezi pe internet. Îţi generează un nume de utilizator, o parolă foarte puternică, iar toate datele se pot expune către un site fără să îţi fie frică în momentul în care site-ul se sparge şi datele sunt furate”, a spus Ovidiu Diaconescu, co-fondator al start-up-ului Cyber Alter Ego.

Cyber Alter Ego funcţionează ca un buton, fiind o extensie în browser, care odată accesat, generează adrese de e-mail, parole şi nume de utilizatori necesare pentru ca aceştia să se înregistreze pe internet.

Practic, cei care doresc să folosească Cyber Alter Ego, se autentifică pe platforma cu acelaşi nume cu un e-mail şi o parolă, iar în momentul în care vor fi nevoiţi să se în­re­gis­treze pe un alt site, în loc să comple­te­ze un formular cu date personale, vor accesa un bu­ton care va genera toate aceste date în locul lor.

„Odată apăsat butonul, generăm o a­dresă aleatoare, un e-mail unic, care este un proxy, tot ce intra pe el se duce mai de­par­te tot către mailul tău”, a spus Dia­co­nescu.

Astfel, în afară de „captcha” (un sistem de verificare că utilizatorul nu este robot), toa­te rubricile sunt completate de Cyber Alter Ego.

Echipa Cyber Alter Ego, formată din patru oameni, lucrează la acest produs de şapte luni. Cyber Alter Ego este în versiunea beta şi a trecut, deja, de 700 de utilizatori, iar mai mult de un sfert dintre aceştia folosesc zilnic soluţia de securitate, spun fondatorii.

Modelul de business al platformei este atât business to consumer (B2C), cât şi business to business (B2B), Cyber Alter Ego fiind folosită de o companie din Elveţia, a menţionat Ciprian Bof.

De asemenea, produsul poate fi folosit gratuit în cazul în care utilizatorii au nevoie de un singur alias generat pentru fiecare site. Dacă utilizatorii vor să le fie generate cinci aliasuri pentru fiecare site, trebuie să plătească un abonament de 10 dolari lunar, iar dacă au nevoie de 25 de aliasuri per site, abonamentul ajunge la 100 de dolari pe lună, conform datelor disponibile pe platforma cyberalterego.com.

Sursa: Ziarul Financiar

Noutăți

Happy New Year 2025!

Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?