Solutia de plati NFC a celor de la Austria Card a fost premiata de Asociatia Internationala a Producatorilor de Carduri

30 iunie 2015

Austria Card a castigat premiul Élan pentru Excelenta, acordat de Asociatia Internationala a Producatorilor de Carduri(ICMA) din Phoenix, Arizona, pentru un produs inovator numit ACE Mobile Tag, o eticheta ce permite utilizatorilor sa adauge capabilitati NFC oricarui dispozitiv mobil. Tehnologia, ce se afla la jumatatea distantei intre plata cu cardul si platile mobile, a inceput sa fie promovata de Austria Card inca de acum trei ani, potrivit comunicatului de presa.

Putand fi atasat oricarui dispozitiv mobil, ACE Mobile Tag este alternativa sau accesoriul ideal pentru cardurile contactless. Mai mult, pe langa aceste plati fara contact, eticheta poate fi folosita si pentru diverse programe de fidelizare, vanzarea de bilete sau aplicatii de acces securizat.


Acronimul ACE face trimitere la sistemul de operare Austria Card EMV, ce reprezintă un standard global dezvoltat de Austria Card pentru carduri inteligente si platile cu acestea. Inainte de livrarea catre utilizatorul final, eticheta este atasata unui plic de prezentare personalizat cu informatiile proprietarului.

Selectata din peste 60 propuneri, solutia NFC (Near Field Communication), creata pentru cehii de la Českáspořitelna, a castigat premiul de popularitate al editiei aniversare de 25 ani a ICMA. Premiile Élan rasplatesc realizarile de talie mondiala in design si inovatie tehnologica in industria cardurilor.

Platile fara contact castiga teren pe masura ce consumatorii din Europa se familiarizeaza cu beneficiile acestei modalitati comode si facile de plata.

“Platile fara contact au devenit foarte populare in Republica Ceha, unde avem peste 70.000 terminale POS compatibile (peste 65% din totalul terminalelor POS din piața ceha). Eticheta este, astfel, un accesoriu potrivit portofoliului nostru de carduri, fiind si foarte apreciat de anumite categorii de clienti”, a declarat Marie Hešnaurová – directorul Departamentului de Dezvoltare Carduri al Českáspořitelna.

In acordarea Premiilor Élan se evalueaza atat aspectul, optiunile de personalizare si informatiile oferite clientului, cat si progresul tehnologic pe care acestea il aduc. Premiile Élan sunt cea mai inalta distinctie pe care o poate primi un producator de carduri pentru realizari in sapte categorii.

Premiul de popularitate reprezentat de categoria Alegerea Consumatorului este selectat de participantii la ICMA EXPO dintre toate propunerile inscrise in competitie.

Informatii despre Austria Card
Austria Card este o companie ce activeaza in domeniul tranzactiilor securizate si securizarii digitale, cunoscuta pentru dezvoltarea si productia smart card-urilor (carduri cu cip). Compania produce aproximativ 60 milioane de carduri pe an, cu o echipa de circa 400 de angajati. In Romania, Austria Card are 100 de angajati si detine o fabrica in Bucuresti, unde produce carduri cu cip. Doua treimi dintre cardurile produse de Austria Card sunt exportate in principal catre Europa Centrala si de Est, Scandinavia si Orientul Mijlociu.

Austria Card este detinuta integral de firma Lykos AG, cu sediul in Viena. Lykos detine, de asemenea, compania elena Inform P. Lykos, fondata in 1897, si Inform Lykos S.A. Romania. Prin cele doua companii, care reprezinta divizia de documente a grupului, Lykos este un lider regional in domeniul gestionarii si procesarii informatiilor si productiei de documente.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?