Solutia de plata contactless va fi extinsa si pe alte linii ale STB, „in cel mult o luna”

29 mai 2020

In raportul de activitate pe aceasta saptamana, BCR aminteste de introducerea si in Bucuresti (al 14-lea oras din tara) a solutiei de plată contactless cu orice card bancar sau dispozitiv de plată inteligent. Deocamdata doar pe liniile Expres 780, 783 și 784 insa banca precizeaza ca „în cel mult o lună sistemul urmează să fie extins și pe alte linii ale Societății de Transport București”.

Tot legat de carduri, BCR a mai anuntat ca, de cand au lansat fluxul special ce permite activarea încasării pensiei pe card fără deplasare la bancă, sau la ghișeu Caselor de Pensii, cu livrarea acasă a cardului, a primit 142 de cereri in Contact Center pentru virarea pensiei pe card.


De asemenea, banca mai precizeaza ca ~155.000 de carduri noi sau reînnoite au fost expediate prin curier la domiciliul clienților, pe cheltuiala băncii, începând cu 21 martie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?