[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Soft Tehnica a dezvoltat o solutie care permite transformarea angajatilor bancii in avatar-uri 3D, asistenti virtuali interactivi. „Suntem intr-o faza finala cu o banca din Romania.” – spune compania.

26 octombrie 2023

Avatarul este redat pe un monitor sau un televizor, dar poate fi redat şi sub formă de ho­logramă, se pot folosi ochelari pentru rea­li­tate augmentată şi atunci interacţiunea poa­te imita şi mai bine interacţiunea cu un om, a precizat pentru ZF, Florian Bucă, CEO-ul şi acţionarul majoritar al Soft Tehnica. Soluţia numita Aidoo este în stadiul final de dezvoltare si va fi gata de implementare pana la sfarsitul acestui an.

Suntem într-o fază finală cu o bancă din România care vrea să facă o agenţie digitală. Şi atunci unul dintre agenţii băncii o să fie un avatar 3D care o să poată să interacţioneze cu clienţii. De fapt, o să fie o succesiune de trei avataruri – unul care o să stea într-o vitrină expus către stradă şi o să anunţe ceea ce facem, unul în interiorul băncii care o să îi invite către camera specială amenajată şi apoi Aidoo care o să interacţioneze cu clientul final.“ – a explicat în cadrul emisiunii ZF Tech Day Florian Bucă.

Tema va fi analizata in cadrul conferintei internationale Banking 4.0 dedicata modului in care facem banking in era open: open banking, open finance, open AI. Rezerva-ti locul aici!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?