[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Şoferii din toată țara pot plăti contravaloarea poliţelor RCA în reţeaua PayPoint, in numerar sau cu cardul

1 februarie 2024

PayPoint România anunţă extinderea parteneriatului cu Scala Assistance astfel incat conducătorii auto din România au de acum posibilitatea de a achita şi poliţele RCA în cele aproximativ 20.000 magazine partenere PayPoint din toată ţara. Noul serviciu este posibil datorită semnării unui acord de colaborare cu Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare, brokerul companiei Scala Assistance.

„PayPoint și Scala Assistance colaborează încă din 2015 pentru oferirea serviciului de plată a contravalorii rovinietei în magazinele cu sigla galbenă PayPoint din toată ţara, serviciu ce a ajuns să se bucure în timp de o foarte mare popularitate, mai ales în rândul românilor care nu au în apropiere canale alternative.” potrivit comunicatului.

„Pentru plata unei polițe RCA, şoferul vine într-un magazin partener PayPoint si se adresează vânzătorului, care introduce pe terminal numărul de înmatriculare al maşinii (ceea ce permite precompletarea automată a informaţiilor despre vehicul) şi anumite date despre utilizator (inclusiv numărul de telefon și adresa de email) pentru plata poliței RCA. La final, consumatorul achită în numerar, terminalul emite chitanța aferentă încasării contravalorii RCA-ului, iar polița este transmisă de către Asistentul în Brokeraj pe adresa de email comunicată.” precizeaza compania.

Serviciul de încasare a contravalorii unei polițe RCA este disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Achitarea poliţelor RCA reprezintă un segment de plată mult-aşteptat de utilizatorii PayPoint, ce vine în completarea serviciilor disponibile pe POS-urile din locaţiile noastre. Milioanele de şoferi din ţară au acum la dispoziţie o reţea naţională de aproximativ 20.000 de puncte de plată, unde îşi pot achita RCA-ul simplu şi rapid. În acest context, ne bucurăm să anunţăm extinderea parteneriatului cu Scala Assistance, ca asistent în brokeraj sub Obsidian Broker; este compania cu care colaborăm de mulţi ani pentru oferirea serviciilor de plată a contravalorii rovinietei și a taxei de trecere a podului de la Fetești – Cernavodă şi suntem convinşi că acelaşi succes îl va avea de acum şi serviciul nou lansat, cel de achitare a RCA-ului.” – Utku Ogrendil, CEO PayPoint România şi 24pay.

____________

PayPoint România este principalul operator de plăți în numerar pentru o gamă variată de servicii, disponibil în peste 20.000 de puncte de retail. În prezent, PayPoint asigură încasarea plăților pentru majoritatea furnizorilor de utilități și servicii din România. În locațiile partenere, clienții pot efectua plăți numeroase pentru: facturile de utilități (electricitate, gaze, apă etc.), telefonie fixă și mobilă, rate, asigurări, roviniete, internet și cablu sau servicii de securitate. Reţeaua naţională de POS-uri PayPoint oferă şi acceptarea la plată a cardurilor pentru bunurile şi serviciile achiziţionate.

Scala Assistance a intrat pe piață în 2007, aducând – pentru prima dată în România – conceptul de vânzare online de viniete. Activitatea principală a companiei este emiterea și distribuirea de viniete pentru utilizarea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România, Ungaria și in curând alte state europene. De asemenea, începând cu anul 2022, compania a intrat pe piața asigurarilor auto RCA.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?