Smart banking propus de BCR: tranzactiile cu cardul pe internet limitate la 10 pe zi; limita de tranzactionare pe internet se modifica printr-un apel gratuit la InfoBCR sau in orice unitate bancara

12 aprilie 2019

BCR, a doua bancă după activele financiare din România, vine cu noi modificări ale tarifelor începând cu 25 iunie și scumpește din nou tranzacțiile care implică interacțiunea cu un angajat, încercând astfel să descurajeze clienții să apeleze la operațiunile care implică angajații băncii și să-i împingă către platforma de internet banking George, unde costurile sunt reduse, potrivit profit.ro.

Asa cum se observa in tabelul de mai jos, publicat de banca in scrisoarea adresata catre clienti – BCR-notificare-modificari-ale-documentatiei-contractuale, comisionul de retragere numerar de la ghișeele BCR se dublează de la 1%, minimum 15 lei, la 2%, minimum 15 lei, pentru sume de sume de până la 3.000 de lei (pentru sume de peste 3.000 de lei, noul comision este de 1,3%).  Acest lucru înseamnă că o retragere de 3.000 de lei de la ghișeu are costul prohibitiv de 60 de lei.
Creste si comisionul pentru retragerile de valută de la ghișeu, de la 1%, minimum 5 euro la 1,3%, minimum 5 euro.


Transferurile intrabancare și interbancare în lei realizate la ghișeul BCR se scumpesc de la 8 lei pe tranzacție la 15 lei pe tranzacție, inclusiv între conturile proprii. Pe de altă parte, transferurile intrabancare și cele interbancare sunt reduse cu 80% prin platforma de internet banking George, lansată anul trecut. Tranzacțiile prin phone banking se scumpesc de la 4 lei la 15 lei.

In scrisoarea amintita, BCR mai precizeaza pentru utilizatorii de carduri ca „incepând cu luna mai 2019, numărul Tranzacțiilor Bancare efectuate cu Cardul pe internet va fi limitat la 10 tranzacții/zi.” Am solicitat punctul de vedere al BCR cu privire la aceasta modificare, ce anume se incurajeaza si ce se doreste a fi protejat, insa nu am primit un raspuns pana la publicarea stirii.

De asemenea, in scrisoare se mentioneaza ca utilizatorii de carduri „isi pot modifica limita de tranzacționare pe internet printr-un apel gratuit la InfoBCR sau în orice unitate bancară”.  Asadar nimic despre platforma George cu privire la aceasta facilitate.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?