Site-urile de reduceri au atras peste 100.000 de noi cumparatori online in primul semestru

15 iulie 2011

15 iulie 2011: In primele sase luni din acest an, peste 100.000 de romani au realizat pentru prima data o tranzactie online cu cardul, sub impulsul site-urilor de reduceri, potrivit estimarilor Netopia Sistem, operatorul serviciului mobilPay. In aceasta perioada au fost achizitionate peste 350.000 de vouchere pentru reduceri, valoarea medie a tranzactiilor urcand din ianuarie cu 75%, la peste 70 de lei.

„De la inceputul anului, am inregistrat o medie lunara de peste 16.000 de utilizatori noi, care au realizat pentru prima data o tranzactie online cu cardul pe site-urile de reduceri. Vorbim despre un ritm de crestere semnificativ, tinand cont de dimensiunea pietei locale, dar avantajul cel mai mare il reprezinta crearea unui obicei printre acesti posesori de carduri pentru achizitiile online”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

In semestrul I, valoarea medie a unei tranzactii inregistrate pe site-urile de reduceri a urcat cu 75%, la peste 70 de lei, comparativ cu valoarea medie de 40 de lei, de la inceputul anului. De altfel, voucherele de reduceri cu valori mai mici de 100 de lei reprezinta peste 85% din volumul total de cupoane vandute pe astfel de platforme, in timp ce valoarea acestora se ridica la peste 60% din total tranzactiilor.

„Ponderea cea mai mare, atat in volum, cat si in valoare, o au voucherele mai mici de 100 de lei. Daca vorbim de extreme, voucherele cu valoare mai mica de 10 lei reprezinta sub 5% din valoarea tranzactiilor totale inregistrate pe site-urile de reduceri, in timp ce voucherele in valoare de peste 500 lei, contribuie cu peste 12% la valoarea totala a tranzactiilor”, a explicat Eram.

Topul celor mai scumpe achizitii de pe site-urile de reduceri este dominat de pachete turistice si operatii estetice.

„Cel mai mare fan al site-urilor de reduceri din 2011 s-a dovedit un utilizator care a achizitionat in 6 luni vouchere in valoare totala de peste 10.000 de lei. Exista Si persoane care au cumparat peste 80 de astfel de oferte de pe un singur card”, a adaugat Eram.

In continuare, cele mai achizitionate vouchere de reduceri sunt cele pentru restaurante si cafenele, urmate de reducerile pentru saloane de infrumusetare si cele de masaj sau salile de fitness.

mobilPay este unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul, cu o cota de piata estimata pentru acest an la 40%, corespunzatoare unui numar de 1,5 milioane de tranzactii. Operatorul proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash