[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sistemul de plata a parcarii prin sms este implementat in peste 20 de orase – din aceasta luna si in Ploiesti

21 septembrie 2016

Firma Piconet anunta ca a implementat plata parcarii prin SMS si în Ploiesti, ridicand astfel numarul de orase la 21 unde exista sistemul TPark. „Din această lună puteți plăti parcarea inteligent, cu SMS, și în Ploiești, după ce S.G.U. Ploiești, în parteneriat cu PICONET, a decis să implementeze sistemul TPARK de achitare a taxei amintite.”, potrivit comunicatului de presa.

In vederea platii, se trimite un SMS la numărul scurt 7420 în care se menționeaza codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii, exact ca-n tabelul de mai jos. După expedierea SMS-ului utilizatorul primeste un mesaj care confirmă că plata parcării a fost înregistrată.

Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată in vreme ce două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

detalii plata sms parcare Ploiesti

În plus, utilizatorii au la dispoziție aplicația mobilă TPARK, pentru AndroidiOS și Windows Phone, prin intermediul căreia se poate plăti parcarea fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 21 orașe din România (Arad, Bacau, Baia Mare, Baile Felix, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Dej, Falticeni, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Reghin, Resita, Satu Mare, Sfantu Gheroghe, Sighetu Marmatiei, Sighisoara, Timisoara si Turda).

Piconet este liderul pieţei de plată a parcării prin SMS având în funcţiune sistemul TPark încă din 2006 în Timişoara, din 2008 în Oradea şi din 2011 în Satu Mare. In prezent, sistemul TPark genereaza in fiecare zi peste 10.000 de tranzactii de plata.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?