SIBOS 2019 – the world’s premier financial services event – starts today, for the first time in London

23 septembrie 2019

Addressing the major themes at #Sibos 2019, Mark Carney, Governor of the Bank of England (BoE), discusses digitisation, the challenges of balancing #innovation with resilience, and how we can achieve more sustainable and inclusive growth.

Sibos is the global financial services networking event organised by SWIFT. The annual conference and exhibition connects more than 8,000 executives, decision makers and thought leaders from across the industry.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?