[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sibienii de la Elrond Network vor sa creeze un nou sistem financiar global, total digital, bazat pe blockchain. Compania deja este evaluata la peste un miliard de dolari.

19 ianuarie 2021

Dupa trei ani de munca intensa, reteaua Elrond a fost lansata. Gandita pentru a revolutiona serviciile financiare folosind tehnologia blockchain, Elrond a obtinut deja performanta de a procesa 15.000 de tranzacții pe secundă la un cost de numai 0,001 USD pe tranzacție, platforma fiind capabila sa proceseze, la cerere, pana la sute de mii de tranzactii pe secunda.

Spre comparatie, Visa spune ca are o capacitate de procesare de 65.000 tranzactii pe secunda (2017). Pentru a vedea in ce proportie este folosita aceasta capacitate, am luat datele oficiale de tranzactionare aferente trimestrului III din 2020, care releva ca in 92 de zile (adica 7,94 mil. de secunde) Visa a procesat 37,4 mld. tranzactii, ceea ce corepunde unei medii de 4.700 tranzactii/secunda.

Avem in momentul de fata probabil cea mai avansata si performanta retea blockchain din lume,” a declarat Beniamin Mincu, CEO si fondator Elrond Network, intr-un interviu ZF Live.

Dupa lansarea retelei si pana in prezent, Elrond a incheiat peste 100 de parteneriate la nivel global.

„Am avut lansari pe mai multe exchange-uri sau burse, in mod deosebit pentru partea de crypto, care sunt cam cele mai mari din lume.”

Beniamin spune ca evaluarea companiei, care se face similar cu felul in care companiile sunt evaluate pe bursa, se ridica deja la peste un miliard de dolari.

Exista o masa monetara in circulatie care are un pret per unitate. In cazul Elrond, in momentul de fata, desi exista in piata undeva la aproape 21 de milioane de monede, in circulatie sunt undeva la 17 mil. si pretul per unitate este undeva la 39-40 de dolari. Evaluarea reala in contextul de fata  este deja peste un miliard, dar evaluarea temporara, luand in considerare masa monetara care este in circulatie este undeva pe la 650 sau aproape de 700 mil. dolari,” a precizat reprezentantul companiei.

Beniamin este convins cain urmatorii 3-5 ani intreg sistemul financiar global se va muta de la o tehnologie veche de peste 40 de ani la o tehnologie state of the art, blockchain. Si aici, fie ca vorbim de bani, fie ca vorbim de instrumente financiare, de titluri de proprietate, toate aceste lucruri vor fi rezolvate sau amplificate in valoare prin aceasta tehnologie.”

Anticipand aceasta realitate, Elrond isi propune sa vina cu doua lucruri. In primul rand cu o infrastructura „pe care intentionam sa cream un nou sistem financiar global, care sa fie total digital, cu latime de banda ridicata„. Aici lucrurile au fost bifate intrucat reteaua a fost lansata.

In al doilea rand, „incercam ca acest nou sistem financiar sa fie deschis catre oricine, sau accesibil catre oricine, de oriunde ar fi in lume.”

Pentru a implini acest seziderat, Elrond va lansa aplicatia MAYAR, chiar in aceasta luna, pe 31 ianuarie. Vorbind despre aceasta aplicatie, Beniamin spoune ca „va fi similara cu Revolut in optiuni doar ca va fi construita pe aceasta tehnologie blockchain, net superioara, care va schimba dramatic felul in care folosim banii.”

„Imaginați-vă că puteți avea toate serviciile financiare într-o singură aplicație, accesibilă oricui, oriunde, cu un simplu telefon mobil. Aceasta ar deschide o nouă fază pentru economia globală cu noi moduri de creare a valorii, transferuri instantanee de valoare și acces universal.”

Prin intermediul acestei aplicatii, Elrond isi propune sa inroleze in sistem un miliard de oameni.

„Cu MAYAR incercam sa aducem urmatorul milliard de oameni in acest ecosistem,” a declarat Beniamin care crede ca Elrondva fi unul dintre proiectele care la nivel global va fi probabil ca un fel de val care ridica toate barcile”.

Despre planurile de viitor, Beniamin spune ca in urmatoarele doua-trei luni isi vor deschide un sediu in Miami – unde deja a avut loc o intalnire fizica cu Francis Suarez, primarul orasului, cu care s-a si discutat in acest sens – si este probabila o noua runda de finantare.

Compania a început cu o investiție proprie a fondatorilor, după care Elrond a reușit să acumuleze peste 5 milioane de dolari din două runde de finanțare în anul 2019.

In ceea ce priveste perspectiva de dezvoltare a blockchain, si interesul de a investi in aceasta tehnologie, „oportunitatea este probabil unica si cred ca cea mai mare de la inventia internetului incoace.”

„Asa ca orice stat, companie, ar trebui sa se uite cu mare atentie si sa se pozitioneze ca atare.”, considera Beniamin.

Mai multe detalii despre adoptia platformei Elrond aici

###

La editia din 30 septembrie 2020 a Galei NOCASH, compania Elrond Network a fost desemnata de catre comunitatea de experti NOCASH marele castigator al categoriei „Tehnologii emergente & noi modele de business”.

Comentarii (1)
  1. Calin Dumitru spune:

    Puteti sa creati inca 100 de sisteme financiare, degeaba, CASH IS KING!

    Stim ca nu se pupa cu planurile voastre dar aceasta este realitatea, ce-i in mana nu-i minciuna, in concluzie nu o sa reusiti niciodata sa ne faceti sa renuntam la cash!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?