Sibienii de la Elrond Network au dezvoltat o tehnologie ce permite transferul de valoare intre oricine, oricand, oriunde si la un cost de poate 100 de ori mai mic decat in prezent. „Ne pregatim de lansarea oficiala.”

29 iunie 2020

Lansarea noii tehnologii blockchain dezvoltate de compania Elrond din Sibiu, ce promite costuri mai mici şi performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Bitcoin sau Ethereum, ar putea revoluţiona întreaga industrie a serviciilor de transfer de bani la nivel global. Compania a cautat sa creasca gradul de adoptie al tehnologiei blockchain prin marirea capacitatii de procesare a tranzactiilor.

„Bitcoin poate procesa în momentul de faţă undeva la 7 tranzacţii pe secundă, iar Ethereum undeva la 15 tranzacţii pe secundă. Prin comparaţie cu acestea, Elrond începe cu o capacitate de procesare de 10.000 de tranzacţii pe secundă, iar acest lucru redefineşte complet jocul şi ce se poate construi pe un blockchain,” a declarat pentru ZF Beniamin Mincu, fondator si CEO Elrond Network.

Reprezentantul companiei spune ca prima si cea mai clara aplicabilitate a tehnologiei dezvoltate de Elrond va fi transferul de bani, sau plăţile.

„Atunci când tehnologia va fi lansată, vom putea să construim chiar noi nişte aplicaţii care permit transferul de valoare între oricine, la orice oră, oriunde în lume şi la un cost de poate 100 de ori mai mic decât alternativele existente în momentul de faţă … În momentul în care poţi să faci acest lucru, vom observa o schimbare similară cu cea de la poşta normală la poşta electronică. ”, a explicat Beniamin Mincu.

Start-up-ul ţinteşte să atragă un milion de utilizatori pana în decembrie pentru aplicaţia pe care o va lansa în curând. Compania a atras deja doua runde de finantare, prima de 1,9 mil. dolari si a doua de 3,25 mil. dolari, si este evaluata in prezent la 30 mil. dolari insa asteptarile sunt ca valoarea de piata a companiei sa explodeze după lansarea noii tehnologii.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?