Sibienii de la Elrond lanseaza un portofel digital bazat pe blockchain. Compania se asteapta la trei milioane de utilizatori in urmatoarele 12 luni.

1 februarie 2021

Update:A fost o zi nebună (n.r. duminica – 31 ianuarie) pentru echipa şi comunitatea Elrond. 300.000 de utilizatori pe lista de aşteptare! Peste 80.000 de utilizatori noi s-au înregistrat în ultimele 8 ore! Interesul pentru aplicaţie depăşeşte cele mai nebuneşti aşteptări ale noastre. Suntem încântaţi să vedem răspunsul entuziast al comunităţii din întreaga lume”, a scris Beniamin Mincu, CEO Elrond Network pe linkedin. „Avem 10.000 de noi conturi pe care s-au inregistrat 40.000 de tranzactii„.  

###

Aplicatia Maiar a celor de la Elrond face ca orice telefon să poată avea un portofel digital funcţional în doar câteva secunde. Reprezentantii companiei spun ca pentru a trimite şi primi bani de oriunde în lume, transferul este ” aproape instant şi la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton”. Utilizatorii Mayar vor putea crea conturi la liber în aplicatie.

Compania sibiană Elrond Network, care a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain şi a lansat şi o monedă digitală a cărei capitalizare a atins zilele trecute, în premieră, valoarea de un miliard de dolari, a lansat aplicaţia Maiar – pe care start-up-ul o poziţionează drept un competitor pentru orice jucator din lumea platilor globale.

Maiar este o aplicaţie care serveşte drept portofel digital şi foloseste blockchain-ul Elrond, care este capabil să efectueze peste 100.000 de plăţi pe secundă.

„Aplicaţia va reinventa astfel felul în care oamenii interacţionează cu bani, bunuri, titluri de proprietate sau orice alt transfer de valori,” potrivit comunicatului .

Peste 200.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi acces la varianta de test a Maiar. Începând de astăzi, aplicaţia este disponibilă pentru utilizatorii din întreaga lume pe telefoanele lor iOS şi Android.

„Compania se aşteaptă ca în interval de 12 luni de la lansare aplicaţia să atingă trei milioane de utilizatori înregistraţi”, precizeaza Elrond.

Miliarde de oameni trimit mesaje directe către contactele lor pentru ca este uşor, intuitiv şi costurile sunt neglijabile. Prin Maiar şi Elrond vrem să oferim aceeaşi experienţă şi când vine vorba de transferul de bani”, a declarat Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond.

În acest moment, marea majoritate a utilizatorilor de internet nu beneficiază încă de avantajele tehnologiei blockchain. Ei aşteaptă o modalitate de acces intuitivă, uşor de utilizat şi cu functionalităţi similare sau mai bune decât aplicaţiile de plăţi existente.  De aceea, combinaţia dintre Maiar şi un smartphone va creşte semnificativ adopţia unui nou sistem financiar global de foarte mare viteză în rândul utilizatorilor de internet,” a adaugat Mincu.

Aplicaţia de mobil permite oricui să trimită bani contactelor sale. Şi mai interesant, oricine îşi poate înregistra un @herotag – un pseudonim pentru portofelul său digital, pe care îl poate folosi pentru a trimite şi primi bani de oriunde în lume, aproape instant şi la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?