Serviciul Public Finante Locale Ploiesti se lauda ca a dezvoltat „in-house” o aplicatie pentru plata taxelor si impozitelor. Contribuabilii o „taxeaza”: „dezvoltata de un licean”.

31 ianuarie 2020

O aplicaţie pe telefonul mobil cu ajutorul căreia oamenii îşi pot plăti impozitele şi taxele locale datorate a fost dezvoltată „in-house” la Ploieşti. Deocamdată funcţionează doar versiunea pentru android urmând ca de la jumătatea lunii februarie să fie disponibilă şi în IOS. .

Directorul Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti, Simona Dolniceanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aplicaţia a devenit funcţională şi se numeşte „impozite şi taxe locale Ploieşti”, putând fi găsită în magazin Play.

„Este 100% creaţia noastră, inclusiv grafica şi am gândit-o pentru că este un pas normal spre viitor.”, a declarat Dolniceanu.

Potrivit acesteia, în câteva ore de când a devenit funcţională aplicaţia, 250 de persoane au făcut solicitare de user şi parolă, iar opt au şi plătit.

Simona Dolniceanu a mai precizat că municipalitatea suportă comisionul aferent tranzacţiei.

La o simpla accesare a aplicatiei se constata ca aceasta are un rating de numai 1,9 iar comentariile celor care au accesat-o explica aceasta evaluare:

„Pare dezvoltata de un licean sau un popa sau ambele, e cu pilde , cu indrumari , din Noul Testament nimic ? Background cu temerari catarati pe stanci, cu dolari …nu arata deloc profi, dezvoltata de Bobo, aplicatie in care sa introduc date personale dezvoltata de Bobo. Prezinta multa incredere, zero.” – scrie King Units pe 30 ianuarie a.c.

„Nu se poate schimba parola dupa logarea initiala.” – scrie Mihai Niculescu pe 29 ianuarie a.c.

În Ploieşti sunt 147.000 de contribuabili. Dintre aceştia, până acum, 29.000 au plătit taxele şi impozitele locale.

Pentru plata online a taxelor si impozitelor locale exista platforma ghiseul.ro, administrata in parteneriat public privat de catre Agentia de Digitalizare a Romaniei si Asociatia de Plati Electronice din Romania – APERO.

La momentul publicarii acestei stiri, pe platforma ghiseul.ro erau inregistrati peste 521.000 de utilizatori activi. Directia de Taxe si Impozite Locale a municipiului Ploiesti este una dintre cele peste 240 de institutii active – la plata cu autentificare – inrolate in platforma ghiseul.ro.

In mod evident in piata exista o nevoie pentru a face plata taxelor si impozitelor locale direct de pe mobil. Poate ca noua autoritate care se ocupa de strategia digitala a Romaniei, va lua in calcul dezvoltarea unei aplicatii mobile unitare, care sa fie utilizata de catre toate directiile de taxe si impozite locale din Romania. Practic, o varianta de mobil a platformei ghiseul.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash