Serviciul de eliberare numerar la POS (cashback) este introdus in benzinariile Rompetrol, disponibil gratuit 24/7

4 decembrie 2020

Mastercard anunta ca, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, lansează serviciul cashback în benzinăriile Rompetrol, prin POS-urile băncii. Serviciul este disponibil la orice oră, 24/7.

Cu ajutorul acestui serviciu, consumatorii care achiziționează carburant, bunuri sau servicii în stațiile Rompetrol, prin intermediul unui card Mastercard emis în România sau a portofelelor digitale care au înrolat un card Mastercard emis în România, la terminalul POS Raiffeisen Bank, pot solicita retragerea de numerar, în limita a 200 de lei/per tranzactie de plata.


Prin serviciul cashback (eliberare de numerar de la comerciant), lansat împreună cu Rompetrol, un client poate solicita în avans numerar în limita a 200 de lei, atunci când face cumpărături în benzinăriile Rompetrol și plătește prin card, la POS Raiffeisen Bank. Raiffeisen Bank și Rompetrol nu percep niciun comision pentru operațiunile de eliberare de numerar realizate în stațiile Rompetrol. Se poate solicita cashback doar atunci când se face plata prin card pentru achiziția de carburant sau a unui bun sau serviciu oferit în magazinul și restaurantul Hei.”, a declarat Vladimir Kalinov, Vicepreședinte Retail, Raiffeisen Bank.

Rompetrol este primul jucător din domeniul oil & gas și una dintre primele companii non-bancare din România care lansează la nivel național serviciul de retragere numerar, prin toate cele 163 de stații.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?