Serviciile MasterPass si MoneySend sunt integrate in premiera intr-un portofel electronic dezvoltat de o banca locala

29 septembrie 2015

MasterCard a incheiat un parteneriat cu Libra Internet Bank pentru integrarea serviciului MasterPass in cadrul Wallet LibraPay, un portofel electronic disponibil atat pentru platformele mobile, cat si pentru varianta web. Prin intermediul noului serviciu oferit de Libra Internet Bank , utilizatorii wallet-ului pot efectua plati electronice in reteaua globala de acceptare MasterPass, care cuprinde mai mult de un sfert de milion de comercianti din intreaga lume.

Wallet LibraPay este un portofel „virtual” compatibil cu Android si iOS, lansat recent de Libra Internet Bank, care simplifica experienta la plata la toti comerciantii parteneri ai Libra Internet Bank . In acelasi timp,Wallet LibraPay asigura acces neintrerupt la istoricul tranzactiilor efectuate, unificand plata facturilor si a cumparaturilor in aceeasi aplicatie, intr-un mod convenabil si respectand cele mai noi standarde de siguranta.

„Prin integrarea MasterPass, Wallet LibraPay simplifica si fluidizeaza experienta de plata a consumatorilor la comerciantii MasterPass din mediul online si mobil, facilitand transferul securizat al informatiilor de plata si livrare dintre portofelul digital si procesatorii comerciantilor.”, potrivit comunicatului de presa.

Astfel, prin selectarea optiunii „Cumpara cu MasterPass” ca metoda de efectuare a checkout-ului, utilizatorii nu mai trebuie sa introduca informatiile de card si adresa pentru fiecare cumparatura realizata online sau pe mobil, acestea fiind transmise securizat de Wallet LibraPay prin intermediul MasterPass. Serviciul MasterPass va fi disponibil in portofelul digital LibraPay in trimestrul I al 2016.

O alta functionalitate pe care Libra Internet Bank o va include in portofelul sau digital este cea de transfer de bani person-to-person (P2P). Prin incorporarea serviciului MasterCard MoneySend, utilizatorii portofelului vor putea realiza transferuri de bani catre orice card MasterCard sau Maestro emis in Romania, direct din aplicatia mobila Wallet LibraPay. Aceasta noua functionalitate asigura o experienta comoda si sigura, pentru transferurile de bani P2P domestice, oriunde si oricand, banii fiind primiti direct in contul de card al destinatarului, in maximum 30 de minute. Serviciul MoneySend va fi disponibil in portofelul digital Wallet LibraPay pana la finalul anului 2015.

Gabriel Ghita, Head of New Business CEE, MasterCard Europe, a comentat:”Romania se afla printre primele tari din Europa Centrala si de Est care au lansat serviciile MasterPass si MoneySend, confirmand pozitia de lider regional in inovatie. Comertul modern necesita noi metode de plata, precum si instrumente mai simplu de utilizat pentru consumatori, mentinand standardele de securitate, iar dezvoltarile recente in domeniul portofelelor digitale valideaza avantajele utilizarii lor. Acordul incheiat cu Libra Internet Bankreprezinta o dovada in plus a angajamentului MasterCard si a partenerilor nostri de a furniza posesorilor de carduri din Romania cele mai moderne si sigure experiente la plata.”

Alexandru Bita, Director al Diviziei eBusiness, Libra Internet Bank , a declarat:”Ne dorim ca prin acest parteneriat cu MasterCard sa raspundem cat mai bine nevoilor clientilor nostri, printr-un nivel ridicat de securitate, functionalitate impecabila si de o simplitate in utilizare care sa asigure un grad mare de conversie a platilor. Toate eforturile noastre se concentreaza pe satisfactia clientului, iar acum putem spune ca le oferim clientilor nostri una dintre cele mai comode si sigure experiente in utilizarea serviciilor de plati digitale.”
MasterPass este prezent in 24 de tari la nivel international, iar in ultimele sase luni, tranzactiile prin MasterPass in Europa au inregistrat o crestere medie lunara de 40%. Totodata, prin simplificarea acestui proces, este anticipat un efect pozitiv si la nivelul comerciantilor, in ceea ce priveste reducerea procentajului de abandon al cosului de cumparaturi, la momentul procesarii platii.

MasterPass le permite cumparatorilor sa utilizeze un portofel digital unde isi pot stoca toate datele cardului si ale adresei intr-un singur loc, in conditii de comoditate si siguranta. Cumparatorii pot economisi timp si utiliza MasterPass, oricand si oriunde in lume. Dat fiind ca unii consumatori uneori abandoneaza cumparaturile cand utilizeaza un dispozitiv mobil, MasterPass poate ajuta comerciantii sa-si mareasca incasarile, dar si sa restranga costurile. MasterPass ajuta, in acelasi timp, la generarea unei loialitati fata de comerciant, prin stocarea si validarea automata a cardului de fidelitate al unui cumparator, in timpul checkout-ului.

LibraPay este un sistem de procesare a platilor online, oferit de Libra Internet Bank, prin care comerciantii isi pot accelera business-ul online avand acces la decontare ultra-rapida (T+1), mobilitate printr-un flux flexibil de plati pe mobil si conversii de plata superioare.

Wallet LibraPay ofera o noua experienta de shopping online, fiind o aplicatie destinata posesorilor de smartphone. Prin Wallet LibraPay utilizatorii pot achita online facturile la utilitati prin simpla scanare a codului de bare, pot reincarca cartele prepay, pot salva datoriile catre si de la prieteni intr-un singur loc sau pot pastra cardurile de fidelitate de la magazinele preferate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?