Serviciile BTCXchange si BTCXpay au fost temporar suspendate

22 decembrie 2014

Up date: Pentru protectia lor, BTCXchange isi roaga clientii nu doar sa nu mai tranzactioneze ci si sa-si retraga toate fondurile. „Va rugam in mod imperativ sa va retrageti banii de pe platforma BTCXchange.ro. In prezent nu avem acces la server! Din motive de siguranta, rugam toti utilizatorii platformei BTCXchange.ro sa isi retraga toate fondurile, atat FIAT cat si BTC (Bitcoin), din contul aferent platformei pana in data de 19 decembrie 2014 inclusiv si SA NU MAI TRANZACȚIONEZE.”, potrivit comunicatului companiei.

***

Motivul pentru care serviciile nu mai sunt deocamdata disponibile este dat de faptul ca „programatorul nostru principal a luat controlul asupra serverelor refuzand sa il predea la depunerea demisiei”, potrivit comunicatului BTCXchange. Autoritatile au fost invitate sa intervina. Compania estimeaza relansarea serviciilor la sfarsitul lunii ianuarie 2015.

 „Azi, 19 decembrie 2014, dupa nenumarate discutii, suntem nevoiti sa apelam la institutiile legale chiar daca aceasta cale nu este una foarte rapida. De aceea, pana la redobandirea acceselor, serviciile BTCXchange si BTCXpay nu vor fi disponibile.”, potrivit sursei citate.

Solicitarile firmei vizeaza predarea userilor si parolelor de la toate nivelurile, predarea codurilor sursa proprietate a BTCXchange SRL si constatarea modificarilor conturilor utilizatorilor si stabilirea prejudiciului.

Avand in vedere ca sunt afectate atat fondurile clientilor cat si activitatea firmei, managerul BTCXchange – Horea Vuscan – a solicitat autoritatilor sa intervina cu celeritate si „sa constituie o comisie de experti INDEPENDENtI care va constata eventualele abuzuri ale fostului nostru coleg, Ivan Lucian Aron (cunoscut si ca Nophinity sau Nopex)”.

In finalul comunicatului, compania isi asigura clientii ca nu exista riscul insolvabilitatii, dar pana la redobandirea acceselor asupra serverelor toata activitatea de retrageri este verificata manual.

„Dupa redobandirea acceselor, o scurta perioada de timp vom suspenda activitatea in vederea evaluarii tehnice a serverelor.  Estimam relansarea serviciilor la sfarsitul lunii ianuarie 2015.”, se mai arata in comunicat.

De la inceputul anului 2014 si pana la suspendarea activitatii, prin platforma BTCXchange.ro s-au tranzactionat 5,241.19 BTC si 8,328,923.60 RON. Intervalul de pret pe anul acesta: 250.00 — 3,405.56 RON. De asemenea, din luna noiembrie, compania a inceput implementarea solutiei de plata cu Bitcon si la nivelul magazinelor online, procesarea tranzactilor fiind facuta prin intermediul platformei BTCXpay.ro. Pana in acest moment, s-a reusit implementarea pe 7 magazine online – inclusiv pe F64.ro, cel mai mare magazin foto&video din Romania, iar alte 18 sunt in curs de implementare. Printre acestea se numara contentspeed.ro, prima agentie de e-commerce full service din Romania si lider de piata in crearea si dezvoltarea magazinelor online pentru branduri si start-up-uri. Lista completa o gasiti aici
Tot in aceasta perioada, Netopia Mobilpay a anuntat ca, in urma unui parteneriat cu BTCXchange.ro, ofera posibilitatea platii prin Bitcoin pentru cele 6.000 de magazine online din portofoliu.

Comentarii (1)
  1. Norbert spune:

    De vina e Vuscan, nu un X programator. Firma nu e a programatorului ci a lui Vuscan, si pana una alta el e cel care se face vinovat de situatia aparuta. Sa faca bine sa restituie banii clientilor care si-au pus banii acolo pe o incredere ce se dovedeste a fi fost fara sustinere. Trebuia sa tinem cont de antecedentele lui Vuscan, nu sa-i giram hype-ul cu sustinerea noastra. Tipic romanesc.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?