Serviciile BTCXchange si BTCXpay au fost temporar suspendate

22 decembrie 2014

Up date: Pentru protectia lor, BTCXchange isi roaga clientii nu doar sa nu mai tranzactioneze ci si sa-si retraga toate fondurile. „Va rugam in mod imperativ sa va retrageti banii de pe platforma BTCXchange.ro. In prezent nu avem acces la server! Din motive de siguranta, rugam toti utilizatorii platformei BTCXchange.ro sa isi retraga toate fondurile, atat FIAT cat si BTC (Bitcoin), din contul aferent platformei pana in data de 19 decembrie 2014 inclusiv si SA NU MAI TRANZACȚIONEZE.”, potrivit comunicatului companiei.

***

Motivul pentru care serviciile nu mai sunt deocamdata disponibile este dat de faptul ca „programatorul nostru principal a luat controlul asupra serverelor refuzand sa il predea la depunerea demisiei”, potrivit comunicatului BTCXchange. Autoritatile au fost invitate sa intervina. Compania estimeaza relansarea serviciilor la sfarsitul lunii ianuarie 2015.

 „Azi, 19 decembrie 2014, dupa nenumarate discutii, suntem nevoiti sa apelam la institutiile legale chiar daca aceasta cale nu este una foarte rapida. De aceea, pana la redobandirea acceselor, serviciile BTCXchange si BTCXpay nu vor fi disponibile.”, potrivit sursei citate.

Solicitarile firmei vizeaza predarea userilor si parolelor de la toate nivelurile, predarea codurilor sursa proprietate a BTCXchange SRL si constatarea modificarilor conturilor utilizatorilor si stabilirea prejudiciului.

Avand in vedere ca sunt afectate atat fondurile clientilor cat si activitatea firmei, managerul BTCXchange – Horea Vuscan – a solicitat autoritatilor sa intervina cu celeritate si „sa constituie o comisie de experti INDEPENDENtI care va constata eventualele abuzuri ale fostului nostru coleg, Ivan Lucian Aron (cunoscut si ca Nophinity sau Nopex)”.

In finalul comunicatului, compania isi asigura clientii ca nu exista riscul insolvabilitatii, dar pana la redobandirea acceselor asupra serverelor toata activitatea de retrageri este verificata manual.

„Dupa redobandirea acceselor, o scurta perioada de timp vom suspenda activitatea in vederea evaluarii tehnice a serverelor.  Estimam relansarea serviciilor la sfarsitul lunii ianuarie 2015.”, se mai arata in comunicat.

De la inceputul anului 2014 si pana la suspendarea activitatii, prin platforma BTCXchange.ro s-au tranzactionat 5,241.19 BTC si 8,328,923.60 RON. Intervalul de pret pe anul acesta: 250.00 — 3,405.56 RON. De asemenea, din luna noiembrie, compania a inceput implementarea solutiei de plata cu Bitcon si la nivelul magazinelor online, procesarea tranzactilor fiind facuta prin intermediul platformei BTCXpay.ro. Pana in acest moment, s-a reusit implementarea pe 7 magazine online – inclusiv pe F64.ro, cel mai mare magazin foto&video din Romania, iar alte 18 sunt in curs de implementare. Printre acestea se numara contentspeed.ro, prima agentie de e-commerce full service din Romania si lider de piata in crearea si dezvoltarea magazinelor online pentru branduri si start-up-uri. Lista completa o gasiti aici
Tot in aceasta perioada, Netopia Mobilpay a anuntat ca, in urma unui parteneriat cu BTCXchange.ro, ofera posibilitatea platii prin Bitcoin pentru cele 6.000 de magazine online din portofoliu.

Comentarii (1)
  1. Norbert spune:

    De vina e Vuscan, nu un X programator. Firma nu e a programatorului ci a lui Vuscan, si pana una alta el e cel care se face vinovat de situatia aparuta. Sa faca bine sa restituie banii clientilor care si-au pus banii acolo pe o incredere ce se dovedeste a fi fost fara sustinere. Trebuia sa tinem cont de antecedentele lui Vuscan, nu sa-i giram hype-ul cu sustinerea noastra. Tipic romanesc.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash