Sergiu Manea, CEO BCR: „Aniversarea unui an de George ne va gasi cu Apple Pay. Cu Google Pay poate chiar mai devreme.”

21 iunie 2019

Prezent la festivalul de tehnologie de la Cluj Napoca – Techsylvania, CEO-ul BCR a acordat un interviu in care a vorbit despre inovatie si rolul sau in viitorul serviciilor financiar-bancare. Sergiu Manea crede cu tarie ca „daca nu inovam acum, peste cinci ani nu vom mai exista”. „Pentru noi, ce a fost tot timpul critic a fost sa fim relevanti iar astazi fara inovatie nu putem fi relevanti”

Iata cateva dintre cele mai interesante declaratii:

. despre concurenta Revolut – „Este extraordinar ca se intampla. Pentru ca a fost ca un enorm dus rece si am inteles ce avem de facut pentru a sta acolo, si a sta relevanti in viata de zi cu zi.”

. despre facilitatile viitoare din platforma George – „o sa-ti vezi istoricul pe 7 ani, este unul dintre obiectivele noastre cele mai mari.”

. despre noi modalitati de plata – „aniversarea unui an de la lansarea platformei George (n.r. octombrie 2018) ne va gasi cu Apple Pay. Google Pay o sa ne gaseasca de asemenea. Poate chiar mai devreme.”

. despre automatizarea serviciilor – „le sunt foarte recunoscator celor de la UiPath pentru ca noi deja angajam foarte multi roboti si am invatat foarte mult de la ei ce inseamna automatizare.”

. viziunea asupra viitorului bancii: „visul meu este ca BCR sa insemne 7000 de doctori de sanatate financiara  care sunt sprijiniti de tehnologie.”

. despre parteneriate – „nu avem pretentia ca vom face totul in house, nu cred in asta (…) suntem gata sa deschidem API-urile  – ati putea sa va faceti un start-up pe structura BCR (…) vom avea nevoie sa aducem solutii de predictie financiara, inclusiv de predictie a cash flow-ului catre companii.”

. despre cyborgi –  George Buhnici, autorul interviului, spune ca are un cip implementat si il intreaba pe Sergiu Manea cand va avea cardul pe cip-ul lui RFID introdus deja sub piele: „O vei putea face intr-o zi, cu certitudine”. „Bine dar atunci se va spune ca BCR vrea sa cipeze romanii, spune Buhnici.  „Numai la cerere.”, a raspuns oficialul bancii.

. despre autentificare – cum vom putea sa demonstram ca suntem noi fara sa fie nevoie sa dam prea multe date – „asta este un mare challenge, este the critical point pentru ce vom face de aici inainte.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
35 votes · 35 answers
Voteaza
NoCash