Sergiu Manea, CEO BCR: „Aniversarea unui an de George ne va gasi cu Apple Pay. Cu Google Pay poate chiar mai devreme.”

21 iunie 2019

Prezent la festivalul de tehnologie de la Cluj Napoca – Techsylvania, CEO-ul BCR a acordat un interviu in care a vorbit despre inovatie si rolul sau in viitorul serviciilor financiar-bancare. Sergiu Manea crede cu tarie ca „daca nu inovam acum, peste cinci ani nu vom mai exista”. „Pentru noi, ce a fost tot timpul critic a fost sa fim relevanti iar astazi fara inovatie nu putem fi relevanti”

Iata cateva dintre cele mai interesante declaratii:

. despre concurenta Revolut – „Este extraordinar ca se intampla. Pentru ca a fost ca un enorm dus rece si am inteles ce avem de facut pentru a sta acolo, si a sta relevanti in viata de zi cu zi.”

. despre facilitatile viitoare din platforma George – „o sa-ti vezi istoricul pe 7 ani, este unul dintre obiectivele noastre cele mai mari.”

. despre noi modalitati de plata – „aniversarea unui an de la lansarea platformei George (n.r. octombrie 2018) ne va gasi cu Apple Pay. Google Pay o sa ne gaseasca de asemenea. Poate chiar mai devreme.”

. despre automatizarea serviciilor – „le sunt foarte recunoscator celor de la UiPath pentru ca noi deja angajam foarte multi roboti si am invatat foarte mult de la ei ce inseamna automatizare.”

. viziunea asupra viitorului bancii: „visul meu este ca BCR sa insemne 7000 de doctori de sanatate financiara  care sunt sprijiniti de tehnologie.”

. despre parteneriate – „nu avem pretentia ca vom face totul in house, nu cred in asta (…) suntem gata sa deschidem API-urile  – ati putea sa va faceti un start-up pe structura BCR (…) vom avea nevoie sa aducem solutii de predictie financiara, inclusiv de predictie a cash flow-ului catre companii.”

. despre cyborgi –  George Buhnici, autorul interviului, spune ca are un cip implementat si il intreaba pe Sergiu Manea cand va avea cardul pe cip-ul lui RFID introdus deja sub piele: „O vei putea face intr-o zi, cu certitudine”. „Bine dar atunci se va spune ca BCR vrea sa cipeze romanii, spune Buhnici.  „Numai la cerere.”, a raspuns oficialul bancii.

. despre autentificare – cum vom putea sa demonstram ca suntem noi fara sa fie nevoie sa dam prea multe date – „asta este un mare challenge, este the critical point pentru ce vom face de aici inainte.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash