SelfPay este singurul fintech romanesc prezent cu stand la MONEY 20/20. Compania este intr-un proces accelerat de extindere internationala. „Vom duce business-ul la urmatorul nivel prin solutiile de tip Platform As A Service prezentate aici” – spune Adrian Badea, CEO-ul companiei.

7 iunie 2023

In perioada 6-8 iunie, la Amsterdam se va desfasura Money 20/20, cel mai important eveniment la nivel mondial din industria serviciilor financiare si de plati. Cifrele organizatorilor anunta: peste 8000 de participanti din 90 de tari, peste 2300 de companii, peste 380 de sponsori si peste 350 de speakers.

Desi comunitatea fintech din Romania este tot mai puternica, avand chiar si o asociatie care sa-i reprezinte interesele, la Money 20/20 participa cu stand doar un singur fintech local: Selfpay.


SelfPay este singurul Fintech din ecosistemul romanesc care isi prezinta solutiile de digitalizare a numerarului si de crestere a incluziunii financiare in cadrul celei mai mari conferinte din domeniul financiar din Europa – Money20/20 Amsterdam. Suntem mandri sa expunem tehnologiile dezvoltate 100% in Romania tuturor marilor jucatori internationali din domeniu. Prima zi a fost revelatoare si plina de intalniri productive, reactiile vizitatorilor fiind foarte pozitive. Sunt convins ca vom accelera procesul de expansiune internationala in urma acestui eveniment major si ca vom duce business-ul la urmatorul nivel prin solutiile de tip Platform As A Service prezentate aici.” – a declarat Adrian Badea, CEO SelfPay.

Extinderea internationala a companiei a inceput in iunie 2022, odata cu instalarea primelor 65 de statii de plata in Irlanda. A continuat cu Franta, la inceputul acestui an. Pana la finalul lui 2023, compania isi va lansa operațiunile mai intai în Spania, si ulterior si in Italia.

Zebrapay S.A., liderul pieței locale în operarea stațiilor de plată de tip self-service (sub brandul SelfPay), a raportat o cifră de afaceri de peste 150 milioane de lei aferentă anului 2022, reprezentând un avans de 24% față de rezultatul obținut în anul precedent. De asemenea, numărul de tranzacții procesate de Stațiile de Plată SelfPay a crescut cu 24% în 2022 comparativ cu anul anterior.

__________

SelfPay deține cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, cu aproape 10.000 de Stații de Plată și peste 260 de servicii disponibile. Stațiile de Plată SelfPay pot fi găsite în marile rețele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, piețe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale băncilor partenere, dar și în primării și alte instituții publice, și sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care aceste unități sunt deschise.

La începutul anului 2022, compania a lansat aplicația SelfPay Now, cu o funcționalitate nouă și unică pe piața europeană, respectiv alimentarea cu numerar instant a oricărui card emis în România, prin Stațiile de Plată SelfPay. De asemenea, SelfPay Now oferă și funcția de transfer P2P în timp real, de pe cardul unui utilizator al aplicației SelfPay Now pe cardul unui alt utilizator.

În 2021, compania 100% românească Zebrapay S.A., care operează sub brandul SelfPay, a făcut primul pas la Bursa de Valori București printr-o emisiune de obligațiuni corporative în valoare de 3 milioane de euro, în cadrul unui plasament privat. Emisiunea susține dezvoltarea rețelei de Stații de Plată la nivel național și internațional și a aplicației mobile SelfPay Now. Din 2020, compania este membru al Asociației Române de Fintech, organism ce reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă produse tehnologice în industria serviciilor financiare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?