In perioada 7-8 iulie 2018, pentru al patrulea an consecutiv, Serviciul Român de Informații, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Orange, certSIGN, CISCO, Enevo Group, Banca Transilvania, BCR, Clico, Marsh și Palo Alto Networks organizează etapa online a selecției echipei naționale pentru concursul „European Cyber Security Challenge 2018”.
Selecția va cuprinde teste din domeniul securității aplicațiilor web, apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea și reverse engineering.
„Echipele vor trebui să se transpună într-un scenariu care presupune dezvoltarea și apărarea unei infrastructuri. Partea cea mai importantă va rămâne dezvoltarea și apărarea propriei infrastructuri, dar atacarea celorlalte echipe aduce puncte.
Vor fi 3 nivele de dificultate a testelor: greu, mediu și ușor.”, se precizeaza pe site-ul competitiei.
În sprijinul echipei selecționate să reprezinte România, SRI, alături de parteneri, va organiza sesiuni de training pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.
Concurenții selecționați în echipa României vor beneficia de premii din partea sponsorilor, participare la competitii international, recunoastere nationala si promovare in media, două stagii specializate de pregătire, mentorat cu specialisti din domeniu precum si de oportunitati de angajare in domeniu. In plus, toate costurile sunt asigurate de sponsori.
Mai multe detalii pe EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE 2018
„Breșele în care sunt implicate companii și instituții publice din întreaga lume, precum și noile provocări de securitate din actualul context geopolitic, au întărit importanta securității cibernetice. În acest context, Bitdefender își reafirmă misiunea de lider global în cyber security și sprijină necondiționat formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele.”a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
„În mediul virtual amenințările sunt complexe și întotdeauna am dorit să oferim clienților soluții de securitate cibernetică care să minimizeze riscurile provenite din navigarea pe Internet. Ne-am alăturat CSC încă de anul trecut tocmai din dorința de a susține tinerii talentați și entuziaști interesați de acest domeniu și de a încuraja dezvoltarea de specialiști în securitate informațională.” a declarant Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager, Orange.
În prezent, multe state dezvoltate se confruntă cu dificultăţi în protejarea infrastructurilor IT naționale, generate, printre altele, şi de lipsa specialiştilor în securitate IT. Pentru încurajarea şi motivarea tinerilor talentaţi în acest domeniu de a se alătura echipelor de specialişti angrenate în eforturile de asigurare a securităţii IT, sunt organizate competiţii la nivel naţional.
Prin Campionatul European de Securitate Cibernetică se oferă acestor concursuri un caracter multinaţional – echipele fiecărui stat fiind implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie – pentru a colabora, și, în cele din urmă, a concura între ei. Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă și investigații, pentru care vor acumula puncte.
Etapa finală din acest an a ECSC va avea loc la Londra, în perioada 15-18 octombrie 2018. Fiecare țară participantă va fi reprezentată de câte o echipă formată din 10 concurenți împărțiți în două grupe de vârstă, 16-20 de ani și 21-25 de ani, cu câte 5 concurenți fiecare.
Sursa: cert.ro
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: