Seful eMag: „pe termen scurt nu luam in calcul sa oferim credite …pe termen lung am putea construi un model de scoring impreuna cu banca”

27 octombrie 2017

In prezent, pe platforma eMAG clientii pot accesa doua servicii de creditare, cel traditional dezvoltat impreuna cu Cetelem, in speta un imprumut de nevoi personale, si cardul cobranded lansat recent de eMAG in parteneriat cu Raiffeisen Bank si MasterCard.

Cel mai important competitor al eMAG, Altex, pregateste impreuna cu TBI Bank creditarea la distanta a clientilor, avand ca termen de lansare Black Friday 2017. De asemenea, mai multe surse din piata bancara au declarat ca Cetelem si Raiffeisen Bank lucreaza in paralel la proiecte similare pe care sa le integreze in platforma eMAG.


Iata ce a raspuns Iulian Stanciu intrebat pe acest subiect:

„Pentru viitorul apropiat nu luam in calcul ca noi sa oferim credite. Credem ca este un alt business, in schimb pe termen mai lung cred ca am putea construi un model de scoring bazat pe datele clientilor sau sa fie un model comun impreuna cu banca, din care sa luam in calcul datele pe care le avem noi si datele pe care banca le obtine din integrarea cu ANAF”.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?