[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Securitatea conturilor ii ingrijoreaza pe utilizatorii de Internet mai mult decat oricare alt domeniu al vietii lor virtuale

20 februarie 2017

Conform unui studiu Kaspersky, 70% dintre respondenti sunt constienti si preocupati de compromiterea contului – aceasta este cea mai mare temere, dintre toate amenintarile cibernetice. Urmatoarele doua motive de ingrijorare vizeaza tot conturile online: programe malware care fura parole (69%) si riscurile asociate conturilor care includ informatii financiare (65%).

Cand sunt intrebati despre tipul de date care ar putea fi accesate de catre infractorii cibernetici, utilizatorii spun ca au cea mai mare temere tot in legatura cu parolele lor (50%). Chiar si pozele si video-urile personale sunt mai putin importante: doar 24 % dintre respondenti s-au declarat ingrijorati din acest punct de vedere.

Conform aceluiasi studiu, 18% dintre utilizatori, aproape unul din cinci, s-au confruntat cu tentative de hacking din partea infractorilor cibernetici asupra conturilor lor, in decurs de un an. Foarte important de mentionat, potrivit victimelor, conturile lor au fost compromise prin simpla ghicire a parolei (in 40% dintre cazuri). Nu este deloc surprinzator, daca ne gandim cat de multi utilizatori nu acorda suficienta importanta crearii unor parole puternice si nu le pastreaza in siguranta.

“Comportamentul utilizatorilor este de inteles – astazi, multi dintre noi au zeci de conturi: de e-mail, pe retele de socializare, pentru conturile bancare, de jocuri, de mesagerie si multe altele. Este dificil sa creezi si sa memorezi cate o parola complexa pentru fiecare cont.

Exista, insa, aplicatii concepute special pentru aceste situatii: acestea pot sa genereze parole sigure pentru fiecare serviciu in parte, sa le stocheze in siguranta, sa le sincronizeze pe diferite dispozitive si sa le introduca automat in formularele de autentificare de pe site-uri. Utilizatorul trebuie sa-si aminteasca doar o parola principala si nu zeci de parole diferite. Aceste aplicatii securizeaza conturile si fac loc in memorie pentru alte lucruri”, spune Elena Kharchenko, Head of Consumer Product Management la Kaspersky Lab.

„Kaspersky Password Manager este o astfel de solutie intrucat ofera acces de la distanta la parole, prin intermediul paginii personale de pe portalul My Kaspersky (in cazul in care aplicatia nu poate fi instalata sau e nevoie sa introduca parola de pe dispozitivul altcuiva), si permite verificarea automata a parolelor introduse, control vocal si alte caracteristici utile.”, potrivit comunicatului de presa.

„In afara caracteristicilor standard, versiunea sa actualizata poate sa importe parole de la alte solutii similare si sa genereze parole complexe pentru PC-uri si Mac-uri. In plus, utilizatorii noului MacBook Pro pot sa inlocuiasca parola principala cu o amprenta digitala.”, se mai precizeaza in comunicat.

Kaspersky Lab este o companie globala de securitate cibernetica, fondata in 1997. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky Lab, precum si 270.000 de companii client.

studiu parole online Kaspersky

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?