[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sectorul 4 si Visa Europe demareaza o campanie de promovare a platii prin card a taxelor si impozitelor pe platforma ghiseul.ro

9 ianuarie 2015

Sub sloganul „Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat!”, campania sustine informarea contribuabililor Sectorului 4 despre beneficiile utilizarii sistemului national de plata www.ghiseul.ro si înregistrarea acestora in sistem.

Pentru a-si ridica datele de acces pentru plata cu cardul prin platforma ghiseul.ro si/sau pentru a-si plati direct taxele cu cardul, contribuabilii din Sectorul 4 se pot prezenta cu actul de identitate la sediile DGITL Sector 4 din str. Nitu Vasile nr. 50 – 54, Sos. Oltenitei nr.37-39 si Cal. Serban Voda nr. 43.

Totodata, mesajul de informare asupra campaniei de promovare a platilor taxelor si impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro va rula pe ecranele disponibile in statiile de metrou din Sectorul 4.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat in comun de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei si Asociatia de Plati Electronice din Romania – APERO, care ofera posibilitatea de a plati online cu cardul, partial sau total, taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente, iar dovada platii se primeste pe e-mail in doar cateva minute de la plata efectiva.

Contribuabilii care isi platesc taxele si impozitele locale cu cardul Visa pe www.ghiseul.ro in perioada 1 ianuarie – 31 martie 2015 sunt inscrisi automat in tragerile la sorti lunare, pentru a castiga unul dintre cele 3 premii constand intr-o tableta Samsung Galaxy Tab 4 T235.

„Promovam plata taxelor si impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro pentru ca este o modalitate moderna si comoda, care, totodata, vine in sprijinul eficientizarii sistemului public de colectare a taxelor. De asemenea, ii încurajam pe contribuabili sa-si plateasca obligatiile fiscale simplu si in siguranta, cu cardul, prin intermediul Internetului. Cu convingerea ca tot mai multi cetateni vor opta pentru utilizarea acestui sistem de operare, am dispus sa nu fie perceput comision pentru toti contribuabilii care-si efectueaza platile online cu cardul.”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian-Popescu Piedone.

„Salutam initiativa Primariei Sectorului 4 de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro care vine in sprijinul eficientizarii sistemului public de colectare a taxelor. Ne bucura ca in prezent aproximativ 50.000 de romani sunt utilizatori activi ai platformei ghiseul.ro si incurajam toti contribuabilii sa-si plateasca obligatiile fiscale simplu si in siguranta cu cardul pe internet”, a declarat Catalin Cretu, Director Subregional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Anterior, Visa Europe a fost implicata – impreuna cu Banca Transilvania – intr-o campanie similara insa pentru Directia Impozite si Taxe Locale a Sectorului 3. Rezultatele au depasit toate asteptarile. In prezent,numarul contribuabililor din Sectorul 3 care s-au inrolat (au ridicat credentialele) in sistemul national de plata online a taxelor și impozitelor locale prin card (SNEP) este de peste 33.800. Dintre acestia, numarul de utilizatori activati (care au intrat pe platforma pentru consultare debite, schimbare parola si plata) a ajuns la 18.140. Intre 1 ianuarie și 15 octombrie 2014, contribuabilii sectorului 3 au facut 11.000 de plati electronice prin ghiseul.ro in valoare de peste 2,8 mil. RON.

Plata impozitelor si taxelor locale prin intermediul platformei www.ghiseul.ro poate fi efectuata oricand si de oriunde, pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a primariei unitatii administrativ-teritoriale pe raza careia este situata proprietatea. În acest moment, in SNEP sunt inrolate peste 90 de institutii. Platforma ghiseul.ro este securizata la inalte standarde privind plata cu cardul.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?