[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Se mareste ecartul dintre cardurile valide si cele active

18 noiembrie 2016

Portofoliul de carduri valide aflate in circulatie a ajuns la 15,6 mil., in crestere cu 242.000 fata de finele trimestrului precedent. Cresterea este comparabila cu cea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent.

De la inceputul acestui an, numarul de carduri a crescut cu aproximativ 680.000 de unitati, ceea face din 2016 anul cu cea mai mare crestere a portofoliului de carduri de dupa 2008. Cu toate acestea, numarul de carduri care sunt active si genereaza tranzactii, a crescut cu numai 470.000. Cu alte cuvinte, in aceasta perioada de noua luni, a continuat sa se mareasca cu peste 200.000 de carduri ecartul dintre cardurile valide si cele active, ajungand la un total  de 4,13 mil. carduri.


„Trebuie sa facem mult mai mult pentru activarea acestor carduri, sa alegem mult mai bine cum emitem aceste carduri pentru ca a emite plastice goale, care raman in sertare, nu ajuta la progresul acestei industrii. Ceea ce ajuta si da masura progresului acestei industrii sunt volumele tranzactionate pe carduri”, a declarat Catalin Cretu, director general Visa Europe pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta, in cadrul conferintei „20 de ani de carduri in Romania”, organizata de NOCASH la BNR.

carduri valide vs carduri active

Sursa: Banca Nationala a Romaniei

 

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?