[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Se deshide o piata potentiala de 1,8 milioane de posesori de carduri de masa – Edenred anunta lansarea primului produs

14 ianuarie 2015

Edenred, cea mai mare companie emitenta de tichete de masa, atat la nivel international, cat si pe piata locala, anunta lansarea primului card de masa din Romania, cu marca Ticket Restaurant®. Produsul este un card MasterCard ce permite plati contactless, are acelasi regim fiscal ca si tichetele de masa pe hartie si va fi emis in paralel cu tichetele pe hartie.

In prezent, 58% din volumul emis de Edenred la nivel international in sfera beneficiilor pre-platite este digitalizat. Tranzitia la cardul de masa in Romania este in concordanta cu strategia grupului Edenred, care prevede o crestere a ponderii solutiilor electronice in volumul emis la peste 75% pana în 2016.


Cardurile de masa devin acum o realitate in Romania, emiterea lor fiind posibila dupa ce au fost aprobate prin Hotarare de Guvern normele metodologice de aplicare a Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa. Astfel, s-au creat bazele legale pentru emiterea tichetelor de masa atat pe suport de hartie, cat si pe suport electronic.

Cardurile de masa Ticket Restaurant® emise de Edenred vor circula in paralel cu tichetele de masa pe hartie, companiile client avand posibilitatea de a comanda ambele tipuri de tichete, in functie de preferintele si nevoile salariatilor lor. Comanda tichetelor de masa, atat a celor pe suport de hartie, cat si a cardurilor, poate fi plasata facil prin interfata web Edenred Online.

Cardurile si tichetele de masa pe hartie au reglementari fiscale identice, suma acordata salariatilor pe cardul de masa fiind de 9.35 lei pentru fiecare zi lucratoare efectuata, adica pana la 215 lei lunar deductibili fiscal si scutiti de taxe salariale si patronale. Cardurile de masa Ticket Restaurant® vor putea fi reincarcate lunar cu sumele oferite de companii salariatilor, simplificand astfel distribuirea acestui beneficiu extra-salarial catre angajati.

«Desi functioneaza similar cu un card obisnuit, cardurile de masa nu sunt carduri bancare si au anumite limitari: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazine si restaurante afiliate. Neavand un cont bancar asociat, ele au in plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare.», a declarat Iulian Alexe, Director Marketing & Business Development, Edenred Romania.

Cardul Ticket Restaurant® este dezvoltat sub sigla MasterCard® si este un card cu cip, iar tranzactiile sunt aprobate de beneficiar prin introducerea codului PIN. Cardul utilizeaza tehnologia Contactless ce permite efectuarea de plati rapide (fara necesitatea introducerii codului PIN pentru plati sub 100 lei) in cadrul unitatilor care afiseaza sigla PayPass, fiind astfel o alternativa moderna si sigura la tichetele de masa pe hartie. Infrastructura de procesare si tehnologia inovativa pentru cardul Ticket Restaurant® sunt furnizate de PrePay Technologies Ltd. (membra a Edenred SA), o alianta între Edenred si MasterCard.

In plus fata de tichetele pe hartie, cardurile de masa Ticket Restaurant® vor permite si plati cu valoare mai mica decat aceea a unui singur tichet individual, de 9.35 lei. Salariatii care vor beneficia de carduri de masa Ticket Restaurant® isi vor putea consulta gratuit soldul disponibil si istoria tranzactiilor, atat online, cat si telefonic, 24 ore din 24. Cardurile de masa elimina riscurile de pierdere sau deteriorare existente in cazul tichetelor pe hartie, intrucat in asemenea cazuri cardurile respective vor putea fi blocate si ulterior inlocuite, iar beneficiarii isi vor putea accesa sumele disponibile.

Pentru magazinele alimentare, restaurante si unitati de alimentatie publica, acceptarea cardurilor de masa va aduce o economie de timp si o decontare rapida a sumelor derulate astfel. Pentru a putea accepta plati prin carduri de masa, unitatile de alimentatie au nevoie de semnarea unui contract de afiliere si vor trebui sa inroleze POS-urile deja existente in reteaua cardurilor Ticket Restaurant®.

Edenred isi propune sa ofere optiunea tichetelor de masa in format electronic tuturor celor 800.000 de beneficiari ai sai, ca parte din oferta sa duala (hartie si card), insa se estimeaza ca tranzitia catre carduri se va face gradual si in corelatie cu dezvoltarea acoperirii cu POS-uri a comerciantilor.

« Beneficiind de experienta noastra în solutii digitale atat la nivel international, cat si în Romania, unde am lansat în 2010 primul card preplatit de cadouri adresat companiilor, Edenred va oferi o alternativa moderna la clasicele tichete de masa pe suport de hartie, cu avantaje reale pentru toti participantii la sistemul tichetelor de masa: angajatii vor avea mai multa flexibilitate, in timp ce companiile si comerciantii isi vor putea simplifica procesele operationale si administrative.

Cardurile Ticket Restaurant® vor reprezenta o alternativa binevenita pentru companii si salariati si suntem mandri sa fim primii care aduc tichetele de masa in era digitala. Cardurile de masa, care vor fi emise in paralel cu tichetele pe hartie, vor juca un rol important in redefinirea obiceiurilor de plata ale salariatilor din Romania. Prioritatea noastra este in prezent sa dezvoltam o retea cat mai larga de acceptare a cardurilor de masa, astfel incat sa asiguram acces echitabil la acest beneficiu social pentru toti salariatii din Romania, indiferent unde lucreaza sau locuiesc acestia », declara Pierre Gagnoud, Director General al Edenred Romania.

Grupul Edenred emite deja carduri de masa in 18 tari din Europa, America Latina si Asia. Pe langa cardurile de masa, Edenred emite si alte tipuri de carduri de beneficii in 37 de tari si este unicul emitent de tichete din Romania care ofera deja o solutie de card in Romania. Inca din 2010, Edenred emite cardul cadou Compliments, primul card de cadouri preplatit adresat companiilor din Romania, ca alternativa electronica la tichetele de cadouri pe hartie, Ticket Cadou. Emiterea cardurilor Ticket Restaurant® va demara odata cu finalizarea procedurilor de autorizare de catre Ministerul Finantelor Publice.

Tichetele de masa sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din Romania, aproximativ 1,8 milioane din cei 5.2 milioane de salariati din Romania primind tichete de masa de la companiile in care lucreaza. In Romania, peste 30 000 de companii acorda salariatilor lor diverse tipuri de tichete si carduri emise de Edenred: tichete de masa Ticket Restaurant®, tichete de cadouri Ticket Cadou®, carduri de cadouri Compliments®, tichete de vacanţa Ticket Vacanţa®, tichete de asistenta sociala Ticket Asist®, Ticket Cresa® si Ticket Medica®.

Edenred, compania care a inventat tichetele de masa Ticket Restaurant®, este liderul mondial in servicii preplatite adresate companiilor. Edenred activeaza in 42 de ţari, avand peste 6 000 de angajaţi, aproape 640 000 companii şi organizaţii client, 1.4 milioane de parteneri afiliaţi şi 40 milioane de beneficiari. In 2013, volumul total emis de Edenred a fost de 17.1 miliarde euro, din care aproape 60% a fost generat in tarile in curs de dezvoltare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?