[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Scurta prezentare a startup-urilor care au fost selectate in competitia „cel mai promitator fintech” din cadrul Galei NOCASH

8 mai 2019

Maine, 9 mai, in Sala Media a Tearului National din Bucuresti, se va desfasura cea de-a doua editie a competitiei fintech din cadrul Galei NOCASH. Evenimentul va incepe la orele 18.00 si va dura aproximativ doua ore.

Dupa desemnarea castigatorului va urma festivitatea de decernare a premiilor de excelenta din industria serviciilor financiare si de plati, evenimentul urmand a se incheia in jurul orelor 21.00.


Iata o scurta descriere a companiilor participante in competitia fintech din acest an:

ALPHABLOCK – AlphaBlock a dezvoltat un mecanism de inteligenta artificiala general (General Artificial Intelligence) care poate anticipa evolutia seriilor de date temporale, indiferent de domeniul din care acestea provin. In prezent este utilizat in domeniul financiar si au fost dezvoltate prototipuri pentru domeniile energiei, comertului, securitatii informatiilor si platilor. Accesul la aceste solutii va fi distribuit prin intermediul mecanismelor ‘Intelligent Smart Contract’ folosind tehnologia blockchain atat pentru protejarea securitatii cat si pentru validarea si marcarea temporala a seturilor de date.

„Anticipand evolutia preturilor actiunilor selectam conform preferintelor investitorilor componentele portofoliilor. Solutia AlphaBlock rezolva astfel nevoia de anticipare in construirea portofoliilor de investitii si este utilizata de companii din Canada, India si SUA.”

BEEZ – Infiintata in 2018, compania tinteste persoanele care fac cumpărături online, si finanțează cumpărăturile online cu cardul. “Noi le oferim un serviciu fără comisioane, fără dobândă si fără taxe si cu un beneficiu de cash-back (o parte din bani, cheltuiți la magazinele noastre partenere ii recuperam si se regăsesc in contul Beez, al utilizatorilor noștri, 1-5% in medie) pe fiecare cumpărătură făcută prin noi. Abordarea companiei este de a elimina banca din ecuație, oferind accesul la finanțare pe modelul cumpără acum plătește mai târziu, suportând costurile direct de la retailer.

MODEX – infiintata in 2019, start-up-ul  este o companie de blockchain care ofera in premiera mondiala un marketplace dedicat dezvoltatorilor si companiilor si un ecosistem construit special pentru programatorii care dezvolta solutii de blockchain. Modex BCDB (Blockchain as Database) este o noua componenta a platformei, prin care se ofera solutii personalizate companiilor care doresc sa detina o baza de date pe blockchain, beneficiind de avantajele acestei tehnologii revolutionare.

OMNICREDIT – infiintata in 2019, compania este o platforma de creditare 100% online, pentru antreprenori, companii mici si mijlocii din Romania. Compania spune ca este unicul jucator de pe piata romaneasca care ofera 8 tipuri de produse financiare prin scoringul companiilor in timp real. Particularitatile procesului de creditare: durata media a crearii contului – 30 de secunde, durata medie a deciziei de credit – 1 ora, durata media a primirii banilor – 8 ore, asistent virtual, chat-bot si call center, care asista clientul sa aleaga solutia potrivita afacerii sale.

OPTIMUS – infiintata in 2019, este o Societate de Servicii de Intermediere Financiară, in curs de  autorizare de catre  Autoritatea de  Supraveghere  Financiară din România. Aversiunea la risc este un comportament natural. Misiunea companiei este de a oferi o soluție OPTIMĂ de administrare a riscurilor asociate oricărei decizii investiționale combinând cunostintele economice tradiționale cu cele ale finanțelor comportamentale. “Oferim servicii de consiliere financiară inteligente și eficiente din punctul  de vedere al  administrării riscurilor de investire,  pentru o creștere  sistematică a averii.” Compania oferă acces la toate clasele de active  financiare disponibile pe  piața locală, printr-un  singur produs, ce combină fonduri  deschise ce sunt  distribuite în România.

OVEIT – infiintata in 2016, compania ofera solutii tehnice care opermit migrarea de la o baza de date traditionala la una pe blockchain, oferind un produs hibrid  menit sa faca tranzitia datelor in cateva zile. Compania ofera solutii de plati closed loop, folosindu-se te un sistem proprietar de distributed ledgers, precum si solutii de machine learning pentru detectia fraudei si autentificare biometrica (“facial recognition”). Folosind tehnologia Oveit clientii pot opera in conditii de conexiune internet instabil, in medii nesecurizate si in cadrul economiilor inchise unde se proceseaza foarte multe tranzactii. Clientii Oveit sunt companii din domeniul locatiilor de “entertainment”, evenimente mari, procesatori de plata si banci precum si lanturi de retail sau locatii turistice.

PAIDANALYTIX – Companiile cu un număr mare de plăți (peste 50.000 de tranzacții), pot pierde până la 1% din valoarea platilor din cauza unor erori diferite, fără nici macar să știe. Aceasta înseamnă că o companie care face plati de 100 milioane Euro, poate pierde până la 1 milion Euro. Cele mai frecvente erori sunt plățile duplicate, plățile excedentare și deducerile. Ele nu pot fi eliminate complet prin controale tipice. Analytix este o soluție care exploatează puterea inteligenței artificiale pentru a face procesul de plată mai sigur. Platforma Analytix ajută companiile să descopere erorile reale, prin intermediul unui model unic de predicție, cu un efort de detectare, corecție și raportare de 50% mai mic si cu o rată de detectare mai mare, cu 30% mai precisă.

PAYBYFACE – infiintata in 2018, compania a dezvoltat o aplicatie care permite consumatorilor să folosească pur și simplu un “selfie” pentru a autoriza achiziționarea de bunuri și servicii. De asemenea, compania ofera comercianților un upgrade pentru a folosi sistemul propriu de procesare a plăților de recunoaștere a feței fără card, care se integrează în cele mai moderne sisteme de acceptare de tip POS. PayByFace înlocuiește procesatorul de acceptare și ocolește schemele internationale de plata prin card, pentru a deveni furnizorul de servicii in fluxul de tranzactionare. Procedând astfel, Paybysafe reclama generarea de “economii imense” la procesarea plăților către comercianți. Comercianții vor trebui să plătească un preț “flat”pentru a utiliza PayByFace ca o metodă alternativă, intre 0,05 USD si 0,12 USD per tranzactie, functie de volum.

SCORERISE – infiintata in 2018, compania a dezvoltat un marketplace online pentru intermedierea produselor bancare. Lendrise este un fintech care elimină frustrarea creata de procesul de creditare a consumatorilor prin găsirea celor mai bune  oferte pentru fiecare cerere de credit, pe baza bonității. Rata de respingere a creditelor de consum este semnificativa (+50%) datorita accesului limitat la informatie, educatiei financiara precare si a gradului redus de digitalizare. Aplicatia ScoreRise dezvoltata de Lendrise ofera consumatorilor accesul gratuit si instant la informatiile financiare necesare pentru ca un client sa-si calculeze singur bonitatea si gradul de indatorare pe baza careia, ScoreRise, cauta ofertele de creditare cele mai potrivite si cu sanse  mari de aprobare.

Castigatorul va avea costurile asigurate (transport, cazare, zona expozitionala, acces conferinte, etc.) pentru a putea participa la ICT Spring 2019, una dintre cele mai importante conferinte globale dedicate fintech-ului.

Competitia fintech este sprijinita de Banca Transilvania (BT), singura institutie bancara din Romania care are dedicata o echipa pentru relatia cu sectorul fintech, cu pozitii de fintech relationship manager. BT, care este si institutia bancara cu cele mai multe investitii in companii locale de tip fintech, este partenerul principal al competitiei startup-urilor din cadrul Galei NOCASH.

Celalalt partener este FintechOS, companie specializata în dezvoltarea de soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, fintech care a inregistrat o crestere exponentiala in ultimii ani, atragand atentia fondurilor de investitii. Compania a atras pana in prezent 2 mil. euro si isi propune pentru 2019 atragerea a altor 5 mil. euro.

La Gala NOCASH din acest an, ajunsa la editia a XVIII-a, sunt asteptate peste 150 de persoane, atat din industria serviciilor financiare cat si din comunitatea fintech.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?