SCT Inst transaction limit increased from 15,000 to 100,000 euros

1 iulie 2020

As of today, „the maximum amount per SEPA Instant Credit Transfer (SCT Inst) transaction went up from 15,000 to 100,000 euros,” according to European Payments Council. Payment end-users can use the SCT Inst scheme in higher-value business-to-business and business-to-consumer transactions.

This new transaction limit means additional freedom for payment end-users to pay and be paid in an instant, for example, for a large delivery or high-value service provided, make immediate payments to companies, public administrations and individuals or quickly correct a late payment.

For more information, please check European Payments Council latest video on the new  maximum amount:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?