Schimbari in managementul PayU Romania: Elena Gheorghe este noul Country Manager. Marius Costin va avea in subordine echipele din EMEA si US de Sales, Sales Engeneering si Lead Generation.

29 iulie 2020

Marius Costin, Country Manager PayU România din anul 2015, preia funcția de Head of EMEA High Velocity and US Global Account Team în cadrul PayU și va fi responsabil de gestionarea celor mai mari comercianți ai companiei, precum și de dezvoltarea de noi parteneriate cu clienți de același calibru.

Acesta va avea în subordine echipele din EMEA și US de Sales, Sales Engeneering și Lead Generation. Prin această schimbare, managerul român, cu peste 17 ani de experiență în patru industrii diferite, devine unul dintre cei mai importanți executivi ai PayU, unul dintre cei mai importanți jucători globali în domeniul fintech.

Conducerea PayU România va fi preluată de Elena Gheorghe, fostul Business Development Manager al companiei. Principalele responsabilități pe termen scurt și mediu vor fi dezvoltarea portofoliului de soluții de plată, a parteneriatelor cu platformele de e-commerce, susținerea comercianților locali prin extinderea transfrontalieră și facilitarea intrării de noi branduri internaționale pe piața locală.

„Cred că responsabilitatea este una dintre cele mai importante calități în business. Iar noua poziție nu este doar o mare oportunitate, cât și un alt nivel de responsabilitate pe care mi-l asum cu entuziasm. Sunt onorat să contribui la dezvoltarea la nivel global a business-ului PayU prin gestionarea celor mai importanți clienți din EMEA și US și prin atragerea de noi comercianți de același calibru. Prezența noastră globală și expertiza locală sprijină creșterea accelerată a comercianților. Cu o singură integrare, aceștia vor putea accesa peste 50 de piețe cu o creștere accelerată și 2,3 miliarde de potențiali clienți noi”,  declară Marius Costin, Head of EMEA High Velocity and US Global Account Team PayU.

Sub conducerea lui Marius Costin, PayU România a devenit profitabilă chiar din primul an de mandat. Prin eficientizarea operațiunilor locale, prioritizarea segmentelor unde compania are competențe și adoptarea unei noi strategii, PayU România a intrat rapid în topul țărilor PayU ce au reprezentat adevărate motoare de creștere pentru companie.

„Încă din primii ani de la preluarea conducerii, PayU România a înregistrat cea mai agresivă creștere procentuală din rândul țărilor PayU EMEA. Având în spate o echipă de care sunt foarte mândru, fără de care nu am fi ajuns aici, dar și o colega, în persoana Elenei, căreia sunt mândru să îi predau ștafeta, am reușit să ducem PayU România în topul celor mai profitabile țări PayU”, a adăugat Marius Costin.

În ultimii cinci ani, PayU România a înregistrat creșteri constante de la an la an, ajungând ca în prezent să proceseze anual peste 28 de milioane de tranzacții și peste 5,7 miliarde de lei, mai mult cu 420%, respectiv 530% decât în 2015. Tot în această perioadă, numărul tranzacțiilor de Black Friday au crescut cu 790%, iar volumele procesate cu 544%.

Elena Gheorghe, noul Country Manager PayU România, este de mai bine de nouă ani parte din echipa liderului pieței de plăți online din România. Timp de cinci ani a condus departamentul financiar din poziția de Finance Manager, ca din 2016 să ocupe poziția de Business Development Manager.

Primul proiect de amploare în cadrul PayU România a fost coordonarea finanțării pentru extinderea platformei de plăți în alte noi patru țări, precum  Ungaria, Rusia, Turcia și Ucraina, ca în anul 2015 să gestioneze procesul de transformare a companiei și fuziunea transfrontalieră cu compania mamă.

De asemenea, Elena Gheorghe a fost responsabilă de implementarea de noi metode și modele de business cu 14 instituții financiare din România, Ungaria și Bulgaria și de gestionarea componentei de plăți online a companiilor din grupul Naspers din regiune (eMAG, Fashion Days, Depanero, OLX, PC Garage, Sameday, Tazz by eMAG).

Alături de cei mai importanți jucători din domeniul financiar și e-commerce, Elena Gheorghe a coordonat lansarea de noi produse precum primul marketplace din România, serviciul Instant Money Back, VISA off-us Intallments și PayU Online Credit.

###

PayU este principalul furnizor de servicii de plată online pe 18 piețe emergente. Compania este unul dintre cei mai mari investitori din zona fintech, cu investiții în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent.

PayU sprijină peste 300.000 de comercianți și milioane de consumatori care efectuează plăți online prin intermediul a peste 400 de metode de plată și cu suportul a peste 3.000 de specialiști în plăti. Piețele pe care operează PayU reprezintă o bază potențială de aproape 2,3 miliarde de persoane și un potențial imens de creștere pentru comercianți.

PayU este divizia fintech și de plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume.

În România, PayU lucrează cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMAG, Flanco, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days și alții.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?