Schimbari fiscale in comertul online de la 1 iulie. Proiect de OUG pentru transpunerea unor directive europene.

6 aprilie 2021

Având în vedere necesitatea adoptării şi publicării până la data de 30 iunie 2021 a unor directive europene, Ministerul Finantelor a emis spre consultare publica, in 5 aprilie, un proiect de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Actele normative care trebuie transpuse in legislatia nationala vizeaza prevederilor art. 2 și 3 din Directiva (UE) 2017/2455 și a Directivei 2009/132/CE în ceea ce privește anumite obligații privind taxa pe valoarea adăugată pentru prestările de servicii și vânzările de bunuri la distanță și a Directivei (UE) 2019/1995 în ceea ce privește dispozițiile referitoare la vânzările de bunuri la distanță și anumite livrări interne de bunuri.

Cei care vând prin intermediul platformelor privind comerțul electronic vor fi responsabili pentru plata TVA atunci când facilitează vânzări de bunuri din partea unor furnizori non-UE până la un plafon de 150 euro, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, se elimină plafonul de 10 euro până la care clienții puteau să importe colete comandate online din afara UE fără să plătească TVA în România.

Printre altele, se clarifică definiția vânzării de bunuri la distanță, astfel încât să reiasă faptul că se aplică și atunci când bunurile sunt transportate sau expediate în contul furnizorului, inclusiv atunci când furnizorul intervine în mod indirect în transportul sau expedierea bunurilor.

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la proiectul de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site.

Pentru mai multe detalii consultati

Proiect OUG pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

Nota de fundamentare

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?